Jdi na obsah Jdi na menu
 

bleskový přehled 2022

 


 

novinky z Klubka 2023

 


30.12.2022 Myslete, prosím, na nás a naše citlivá ouška. Vaše nadšení z ohňostrojů ani dělobuchů s vám nesdílíme. A naši kamarádi v přírodě snáší tenhle rámus ještě hůř, mnoho se jich v poslední noc roku zbytečně zraní nebo dokonce zahyne. Buďte, prosím, ohleduplní, Nový rok se dá přivítat i bez zápachu a randálu. Za všechna zvířata děkujeme!
24.12.2022 Dovolte mi, abych Vám s Maruškou (jako zástupcem našeho fretčího osazenstva) všem za útulek Klubko popřála krásné vánoce...poděkovat bych chtěla všem našim sponzorům - jak už jsem několikrát psala - bez Vás by to opravdu nešlo. Také chci poděkovat a popřát krásné svátky všem, kteří se na chodu útulku podílejí - Míše, Simoně, Markétě, Julče, Báře... (a určitě jsem na někoho zapomněla). Speciální díky "naší" fretčí paní doktorce - MVDr. Lence Chylíkové, která se o naše útulkáče krásně stará.
Takže - krásné svátky všem, žádnou zaseknutou rybí kost v krku, pohodu, klídek... Vaše Majda
11.11.2022 Nástěnné i stolní kalendáře už v prodeji. Zakoupením kalendáře přispějete fretečkám v našem útulku na granulky, podestýlky, papírové podložky a veterinární ošetření. Moc děkujeme!
24.10.2022 Domov stále hledají - KikiLisco a Bonnie! Více zde na stránkách nebo na FB.
23.9.2022 Opět začínáme shromažďovat fotografie do Fretčího kalendáře 2023!!! Více info na FB.
11.9.2022 MaruškaVincek a Kimi, 34. minuta Polopatě (ČT 11.9.2022).
23.8.2022 Je tu jedna zoufalá prosba - asi každý se můžeme v životě dostat do situace, kdy nevíme kudy kam a jak z toho. Situace bývá komplikovanější pokud se staráme o svoje zvířátka. Takže - hledá se hlídání pro dva nekastrované a bohužel i neočkované fretčí kluky (majitelka se musí vystěhovat a řeší svoje nové bydlení). Zajistí granule, podestýlku, kluky dá i s klecí a vybavením Počítá, že by to bylo na tři měsíce a je z Prahy. Je tu někdo, kdo by mohl pomoci? EDIT - pomocná ruka se našla, díky!
29.6.2022 Nedávno jsem tu psala o pro mě hodně "dojímacím" telefonátu s dětmi ze ZŠ Zvole. Děti kreslily obrázky a prodávaly je - a výtěžek - částku 1452 korun - věnovaly našemu útulku. Dneska jsme jim s Maruškou přijeli poděkovat.
18.6.2022 Jeden Máme návštěvu! Hlídáme bývalého svěřence Zigouška a jeho kámošku Nix.
10.6.2022 Jeden z nejhezčích telefonátů za poslední dobu. Zazvoní telefon a na druhé straně se ozve: Chvilinku, dám Vás nahlas. Tady je Základní škola Zvole u Prahy, děti se rozhodly podpořit Váš útulek a chtějí mezi sebou vybrat nějaké koruny a případně i deky a pelíšky. A slyším celou třídu: Dobrý den, dobrý den.....takže pětiminutový hovor s paní učitelkou a cca 30 dětma který, když se loučily tak překřikovaly jeden druhého.. A my bychom se pak přijeli podívat, nebo byste přijela vy k nám....Super, fakt mi to zlepšilo náladu na dlouhou dobu a jsem z toho docela naměkko...
26.2.2022 Asi všichni víte, co se děje pár set kilometrů od nás. Přemýšleli jsme, jak pomoci, a rozhodli jsme se nabídnout umístění fretek u nás v útulku. Zveřejňujeme na FB výzvu - zatím v češtině a angličtině. Pokud máte někdo někoho známého na Ukrajině kdo chová fretky a není schopen se o ně postarat, dejte vědět....jsme schopni zajistit převoz ze slovenských hranic k nám do Prahy.
31.1.2022 Držte palce Vincíkovi, v sobotu jsme byli na pohotovosti s ošklivým průjmem, dnes na kontrole a dostal antibiotika, doufáme, že zaberou. Přestal žrát granulky, takže kombinujeme dietní konzervu od Hills a vařené kuřecí....
23.1.2022 Novou rodinu hledá i Kiki (kristýnka) - Kiki sem tam rafne, ale není to nijak hrozné. Snese psa i kocku. Nemá rada fretky. Vyhovovala by jí klidná domácnost s pravidelným pouštěním Věk cca 4 roky.
20.1.2022 Nový domov hledá Lisco - Lisco je cca 3-4 roky starý freťáček - není vhodný k malým dětem ani k jiným dalším zvířecím parťákům. Je kastrovaný, očkovaný .....
1.1.2022 Všem svým přátelům, příznivcům, sponzorům a kamarádům šťastný a láskyplný rok 2022 přeje vaše Klubko. Bez Vás by to nešlo, děkujeme!

 


 

novinky z Klubka 2021