Jdi na obsah Jdi na menu
 

bleskový přehled 2023

 


 

novinky z Klubka 2024

 


23.12.2023 Dovolte mi, abych Vám za náš fretčí útulek spolu se Simčou, která se stará o dočasku v Litomyšli, a všemi našimi svěřenci, popřála co nejkrásnější Štědrý den a vše nejlepší do nového roku. Majda
13.11.2023 Dorinka už je za duhovým mostem, přestala dýchat a nepodařilo se ji nahodit. Je mi to líto holčičko, víc jsem pro tebe nedokázala udělat....
Byla jsem dnes vyrovnat účet na veterině, faktura (viz fotodokumentace na FB) se vyšplhala bezmála ke 12 tisícům. Část pokryjeme z prodeje kalendářů, část jsem zaplatila ze svého. Budeme vděčni za každou korunu, pokud chcete a můžete útulku přispět, prosím na účet č. 83268319 / 0800,  VS 1111. Moc děkujeme.....
12.11.2023 Dneska nemám dobré zprávy. Dorinka v pátek přestala jíst, začala polehávat, v sobotu začala zase naříkat při vyprazdňování. Dnes už jsem jí po domluvě s MVDr. Vítězníkovou odvezla na Jaggy - byla nutná akutní operace. Dorinka měla prasklý absces na vaječníku a zánět dělohy. Svinstvo z abscesu se samozřejmě dostalo do břišní dutiny. Nevypadá to vůbec dobře.
1.11.2023 Tak opět cesta do Prahy na veterinu. Dorinka naříká a já ji neumím pomoct...
31.10.2023 Dnes opět na veterině s Dorinkou (tentokrát nečekaně) a musím říct, že situace Praha a okolí - pokud chcete ošetřit akutně fretku začíná být zoufalá. Teta Linda z Jaggy leží s horečkama doma a neseženete veterinu kde by Vám fretku akutně ošetřili. Dorinka v pondělí dobrala antibiotika a když jsem přišla domů nebylo jí vůbec dobře, snažila se vykakat a hrozně u toho naříkala. Takže konzultace s Lindou po telefonu a začala jsem odvolávat veteriny. Vzali nás až. na Erice na Praze 8, udělali sono, změřili teplotu, dostala znova antibiotika a hurá - do dneška do rána už byly v záchodku tři hovínka. Ale stejně je něco špatně a pořád nevíme co
23.10.2023 Dorinka zůstává dnes u tety Lindy na Jaggy - přibrala od čtvrtka 70 gramů, ale prdelku má pořád i přes antibiotika špatnou. Budou se dělat odběry krve a sono, tak držte palce ať to dobře dopadne.
19.10.2023 Tak jsme se vrátili z Jaggy od Lindy Vítězníkové - Dorinka váží půl kila, což je na její délku fakt málo. Nevypadá to na starší fretku, je to možná letošní mládě. Takže těžká podvýživa, velký problém kolem vulvy (buď zánět nebo nádor). Dostali jsme antibiotika , něco proti bolesti, Emeraid kaši na to aby se rozjedla. V pondělí jedeme na kontrolu. Pokud chcete Dorince přispět na léčbu, budeme moc rádi, děkujeme.
18.10.2023 Obraz čirýho zoufalství. Teď jsme si vyzvedli fretku nalezenou u Haloun (Praha 4) schoulenou u paneláku. Vypelichaná, hnisavý výtok, kostřička potažená kůží... Zítra jedeme na veterinu, tak uvidíme...
3.8.2023 Z kladenské záchranné stanice Aves jsme přivezli Lojzíka. Našel se ve Vinařicích u Kladna. Doma přelezl z přepravky rovnou do klece. Dáme mu trochu času na aklimatizaci - je dost vystresovaný.
21.5.2023 Kika - tahle fretčí holčička má opravdu smůlu - dvakrát šla do adopce a dvakrát se nám vrátila. Poprvé se novým majitelkám ztratila, dnes je zpět proto, že se pár, který Kiku adoptoval rozešel. V jejím případě už opravdu nehodláme experimentovat a dožije u nás v útulku.
17.5.2023 Veselý pěstitel Bonnie stále hledá domov...Tak kdyby někdo nutně potřeboval nadšeného zahradníka, těší se na vás.
20.4.2023 Ještě jeden příspěvek k Marušce - nebo spíš poděkování. Ráda bych poděkovala paní doktorce Chylíkové z Vetcentra Duchek za skvělou péči (a to tedy nejen o Marušku).
A pak bych chtěla moc poděkovat firmě Invalidní vozíky pro psy a kočky Monty. Už když jsme si Marušku přivezli z Měcholupského útulku tak jsem je oslovila s žádostí o invalidní vozíček. Brali to jako výzvu - vozíček jsme po domluvě několikrát upravovali (dokonce Maruška měla na vozíčku svoje jméno). Před týdnem a něco jsem firmu Monty oslovila znova, protože Maruška přibrala a do vozíčku se nevešla. V pondělí byl vozíček odeslán na naší adresu a když jsem jim dnes napsala, že Maruška umřela, obratem mi bylo sděleno, že vozíček v tom případě nemám přebírat a platit a vrátí se k nim. S takovým přístupem se člověk v dnešní době fakt už moc nesetká.
19.4.2023 Byla jsi tou nejkouzelnější a nejhodnější fretčí holčičkou co mi za doby fungování útulku prošla rukama. Mohla jsem tě beze strachu dát do náruče i malým dvounožcům, věděla jsem, že nekousneš. Prožily jsme spolu 4,5 roku a i přes svůj handicap (ochrnutá půlka tělíčka) sis ten svůj fretčí život dovedla užít. Zemřelas mi dneska odpoledne v náručí  v čekárně Vetcentra. To těžké rozhodování jsi tak vyřešila za mě.
Spinkej sladce, Maruško...
11.3.2023 Tak malá Meggie už má konečně svoje "doma" u Evičky..…
25.2.2023 Nějak se to sešlo a adoptovanou Kiku obratem nahradila Meggie - holčička, nar. 2018. Dle dostupných informaci žila většinu života se svojí mámou a patrně nepříbuzným samcem v rodině, která se jí vzdala pro nedostatek času. Další majitel je měl u sebe asi měsíc a poté kontaktoval nás..Meggie se projevovala jako útočná kousavka a oni nevěděli, jak to řešit. Pokud budete mít k Meggie jakékoli dotazy, rádi je zodpovíme, ale k adopci bude, až ji více poznáme a bude jasnější, do jakého prostředí by byla vhodná.
25.2.2023 Stalo se něco, v co už nikdo nedoufal - dnes Kika odjela do nového domova. Holčička, která celý život měnila majitele, měla obrovskou smůlu na lidi. Kvůli tomu už nevěřila nikomu a dost kousala. U nás se zklidnila a dokázala normálně fungovat s lidmi i zvířaty. Z této adopce máme velikou radost, moc jsme ji přáli, aby o ni měl zájem někdo, kdo by za to stál. Kikince i novým majitelům přejeme moc fajn společný život
1.1.2022 Všem svým přátelům, příznivcům, sponzorům a kamarádům šťastný a láskyplný rok 2023 přeje vaše Klubko. Bez Vás by to nešlo, děkujeme!


 

novinky z Klubka 2022