Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zigy

..

je tchořovitý kluk, dovezen do útulku pro fretky Klubko 13.8.2018, adoptován-22.12.2018

zigy.jpg13.8.2018 Další přírůstek do útulkového fretčího osazenstva Zigzagoon, zkráceně Zigy, byl nalezen v Ústí n. Labem. Je to cca roční říjňák, momentálně v dočasce u Terky v Ústí.

Info přímo od zdroje:
Zigy je naprosto supráckej a správně smradlavoučkej klučík :) Hned napoprvé šel v kleci na záchodek, nechá se vzít bez problémů do ruky (odchyt na zahradě trval asi tak půl minuty, než si uvědomil, že přišla návštěva a vylezl ze skrýše :D ). Je zvědavý, upovídaný, kontaktní, nechal si bez větších protestů vyčistit ouška a zastřihnout drápky. U paní, která ho našla, byl pár dní na volno na zahradě a nehnul se od ní ani na krok, prostě má rád společnost a nechce být sám. Prý u ní baštil jak kočičí granulky, tak masíčko, tak uvidíme, co mu bude šmakovat u nás :) Zítra nás čeká prohlídka na veterině, tak třeba budeme mít štěstí a bude čipovaný a najdeme majitele, protože si nedovedu představit, že by takového úžasňáka někdo úmyslně vypustil.

14.8.2018 Zigoušek byl u pana doktora, dostal kapičku na svrab a na očkování půjde až se trochu aklimatizuje.

13.10.2018 Zigoušek byl v týdnu u paní doktorky Chylíkové, protože neustále i přes přeléčení antibiotiky pokašlával. Bylo podezření na kardiomyopatii, které se naštěstí nepotvrdilo. Po rentgenu se zjistil zánět průdušek a dostal další antibiotika na 14 dní...zigi1.jpg

22.12.2018 Zigy, kterého měli v dočasce Martin s Robertem, se stal trvalým členem jejich fretčí domácnosti. Tušili jsme to! :o)