Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kiki

je tchořovitá holka, dovezena do útulku pro fretky Klubko 9.11.2020,
v dočasné péči u Simony v Litomyšli,
adoptována 16.1.2021, vrácena zpět do útulku 20.10.2021,
znovu adoptována 25.2.2023

mety.jpg9.11.2020 Drobná fretinka je vhodná k adopci jako jedináček a pouze do zkušených rukou.. Je nedůvěřivá, trvá jí déle, než si zvykne a přestane se bát. Pak je ale moc milá a učenlivá, v kleci i ohrádce čistotná. 
Zatím se snaží kousat, když vidí holé ruce, ale pracujeme na tom. Ostatní fretky nesnese, když je pouštěná spolu s Liscem, nevšímá si ho a on se jí vyhýbá, protože už mu párkrát dala za vyučenou.
Při výběru adoptivního majitele budeme velmi dbát na to, aby byl definitivní a nemusela už měnit prostředí.
16.1.2021 Kristýnka měla štěstí, v útulku nepobyla dlouho. Dnes odjela do nového domova, do Kladna. Hodně štěstí, holčičko!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20.10.2021 Před týdnem jsme zjistili, že se v Chomutově ztratila fretka. Volali jsme, a poté jeli do tamního útulku, a jak se ukázalo, mají opravdu naši Kristýnku. Takže je zpět u nás.
Moc nás mrzí, že adoptivní rodina i tentokrát selhala. Najde se konečně pro Kristýnku někdo láskyplný a zodpovědný?

9.5.2022 Aktualizace - Drobounká fretčí holka, u které nevíme přesný věk, ale min. 4 roky. Údajně často měnila majitele a prostředí, díky čemuž lidem nevěřila a dost kousala. Jednou byla vrácena z adopce, viz výše.
Je kastrovaná, zatím zdravotně v pořádku. Nemá ráda jiné fretky, když se k ní přiblíží piští, vzteká se a zdrhá. Velmi hodné psy a kočky snese. Je u ní potřeba ale ostatní zvířata hlídat, vzhledem k její velikosti by jí mohlo být snadno ublíženo. K lidem byla velmi nedůvěřivá a snažila se rafnouf vší silou. My dvě se spolu už domluvíme v pohodě, běhá za mnou, sama si vyšplhá do náruče kousne jen sporadicky a celkem jemně. Návštěvy trochu rafne a pak už si jich nevšímá.
Jí granule Aplaws kitten, syrové maso miluje – dostává ho jednou denně k večeři. Sní i žloutek, sušená masa, losový olej, pasty atd. Ráda i zeleninu, kterou, jak víme, bychom fretkám dávat neměli, takže je nutno hlídat zásoby.

S hračkami si moc nehraje, když se probudí, spíš běží něco žebrat, prošmejdit dostupná místa a pak si lehne do pelíšku, který je nejblíže místu, kde jsme my – mají jich více po bytě.
U nás fretky nechováme v klecích, mají vlastní místnost, ve které tráví čas, když jsme v práci. Posléze mají přístup i po bytě. Není tedy zvyklá na delší pobyt v kleci, ale když musí, ohrádku respektuje.

25.2.2023 Stalo se něco, v co už nikdo nedoufal - dnes Kiki odjela do nového domova. Holčička, která celý život měnila majitele, měla obrovskou smůlu na lidi. Kvůli tomu už nevěřila nikomu a dost kousala. U nás se zklidnila a dokázala normálně fungovat s lidmi i zvířaty. Z této adopce máme velikou radost, moc jsme jí přáli, aby o ni měl zájem někdo, kdo by za to stál. Kikince i novym majitelům přejeme moc fajn společný život!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.5.2023 Tahle fretčí holčička má opravdu smůlu - dvakrát šla do adopce a dvakrát se nám vrátila. Tentokrát proto, že se pár, který Kiku adoptoval, rozešel.

Rozhodli jsme se, že v případě Kiki už nebudeme experimentovat, a dožije u nás v útulku.