Jdi na obsah Jdi na menu
 

Adidas

.

tchořovitý freťáček,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 14. 8. 2011, adoptován 3.9.2011.

za Duhový most odešel 26.3.2013

dsc00822.jpgAdidasovi je cca dva a půl roku, váží 1557 g, je to krásný a klidný freťáček. Na zádech má strup, který mažeme framykoinem, následek spolubydlících, nechal si zřejmě všechno líbit a má zádíčka dost rozkousaná.

více foto

Je čistotný jak v kleci tak i venku. Radostně lítá po bytě, horolezí, nekouše, rád se mazlí a kvoká a kvoká...

17.8.2011 podstoupil Áda kastraci, vše proběhlo bez problémů, paní doktorka mu ošetřila rozkousanou ránu na zádech, kterou budeme ještě mazat aby nepraskala. Je to mazel.

27.8.2011 váží 1605 g, je z kluků nejtěžší. Rána na krku už je téměř zahojená, Adidas je mazel a je takový důležitý :-)

3.9.2011 Adidas odešel do nové rodiny - k holčině, která nám přivezla (tehdy) nezvladatelného Majka. Hodně štěstí a radosti!

Adidas v nové rodině

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26.3.2013 Přišla smutná zpráva, dnes navždy odešel Adidas ♥ ( Áda), jako první z šestice, bylo mu asi čtyři roky... Zjištěno nádorové onemocnění :-( moc mě to mrzí a zároveň hrozně bolí, slzy tečou a ptám se proč ? Neskutečně hodný a s velkým srdcem ....

Útěchou je, že část života strávil tam, kde ho milovali a dali mu to, co je naším cílem u nalezených, a tím je DOMOV! Nikdy na něj nezapomeneme!

 

Adidas... a taky Edward, Arnošt, Elvis, Amálka a Elí
aneb jak to tenkrát bylo

sdc10331.jpgAdidas je jednou ze šesti fretek, které byly vysvobozeny z otřesných podmínek. Všichni v jedné kleci, neměli záchůdek ani pelíšek, jak je vidět na fotkách, na dně jen "slámu", která byla plná jejich výkalů a V tom měli naházené prázdné konzervy. Takhle "pěkně" se o ně staral majitel zverimexu, když zjistil, že už je neprodá.

Čtyři kluci a dvě holčičky (tchořáci Adidas, Edward, další dva kluci Arnošt, Elvis i obě holky Amálka a Elí jsou albínci), o kterých jsme zkraje netušili, zda jde o sourozence, nebo zda je některá fretečka maminka či tatínek ostatních... Později se podařilo zjistit, tedy pokud si majitel zverimexu nevymýšlel, že kromě Adidase, který je asi 2,5 roku starý a s ostatními nepříbuzný, zbylých pět jsou sourozenci, v době nálezu něco málo přes rok starých. sdc11597.jpg

Všichni museli první řadě podstoupit pořádnou koupel. Také byli zasvrabení, holčiny měly obě zánět v očích, všichni samozřejmě v říji, bohužel i holčičky. Ty navíc byly v celkově ve špatném stavu, obě hubené, mají falešnou březost a s největší pravděpodobností byly nakryté a porodily, což nám potvrdila i paní doktorka (co se stalo s mláďaty nechceme ani domýšlet). Naštěstí jsou na sebe všichni dost zvyklí, tak je můžeme mít po dvou v kleci.

A teď to nejdůležitější - zachránila je Lenka Mandová - stulitt. Jen si to malinko špatně načasovala, a tak se o ně  "musela" postarat po dobu naší dovolené. Udělala to naprosto s přehledem a dokonale, lépe bychom to nezvládli. A co víc - vydatně je zasponzorovala.

Moc děkujeme, Lenko!

více foto šestice (již z útulku)