Jdi na obsah Jdi na menu
 

Edward

.

je tchořovitý freťáček,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 14. 8. 2011, adoptován 1. 9. 2011

dsc00805.jpgEdward se narodil na jaře 2010, váží 1469 g, je to nádherný tchořovitý freťáček s černým nosem, čistotný v kleci i venku.
Dovádí, horolezí (při tom je trošku neohrabaný), kvoká, hraje si s hračkami a rád se mazlí.

více foto

17.8.2011 podstoupil Edík kastraci, vše proběhlo bez problémů, hned jak se pořádně probral se nadlábnul a kvokal po bytě :D 

27.8.2011 Edík váží 1514g, po kastraci se chová stejně jako před ní, je to zlato, hraje si a nechá se i pomazlit.

1.9.2011 byl Edward adoptován, přijela za ním fretčí kamarádka Nelinka, trošku se ho bála, je prostě velký :D ale určitě z nich budou kamarádi, neboť Eďánek je gentleman jak se sluší a patří :-)

Edward v nové rodině

 

Edward... a taky Adidas, Amálka, Arnošt, Elvis a Elí
aneb jak to tenkrát bylo

sdc10331.jpgEdward je jednou ze šesti fretek, které byly vysvobozeny z otřesných podmínek. Všichni v jedné kleci, neměli záchůdek ani pelíšek, jak je vidět na fotkách, na dně jen "slámu", která byla plná jejich výkalů a V tom měli naházené prázdné konzervy. Takhle "pěkně" se o ně staral majitel zverimexu, když zjistil, že už je neprodá.

Čtyři kluci a dvě holčičky (tchořáci Adidas, Edward, další dva kluci Arnošt, Elvis i obě holky Amálka a Elí jsou albínci), o kterých jsme zkraje netušili, zda jde o sourozence, nebo zda je některá fretečka maminka či tatínek ostatních... Později se podařilo zjistit, tedy pokud si majitel zverimexu nevymýšlel, že kromě Adidase, který je asi 2,5 roku starý a s ostatními nepříbuzný, zbylých pět jsou sourozenci, v době nálezu něco málo přes rok starých. sdc11597.jpg

Všichni museli první řadě podstoupit pořádnou koupel. Také byli zasvrabení, holčiny měly obě zánět v očích, všichni samozřejmě v říji, bohužel i holčičky. Ty navíc byly v celkově ve špatném stavu, obě hubené, mají falešnou březost a s největší pravděpodobností byly nakryté a porodily, což nám potvrdila i paní doktorka (co se stalo s mláďaty nechceme ani domýšlet). Naštěstí jsou na sebe všichni dost zvyklí, tak je můžeme mít po dvou v kleci.

A teď to nejdůležitější - zachránila je Lenka Mandová - stulitt. Jen si to malinko špatně načasovala, a tak se o ně  "musela" postarat po dobu naší dovolené. Udělala to naprosto s přehledem a dokonale, lépe bychom to nezvládli. A co víc - vydatně je zasponzorovala.

Moc děkujeme, Lenko!

více foto šestice (již z útulku)