Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amálka

.

je albínská holčička,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 
14. 8. 2011
, adoptována 8.1.2012

297298_268821196466272_152788321402894_1160688_7312805_n.jpgAmálka se narodila na jaře 2010 a nyní váží 610 g. Je to krásná albínská slečna, jen jí musíme dát dohromady a uzdravit, měla zánět v očích, ten se již léčí.

Má falešnou březost, bohužel je zřejmě po porodu :( Jinak venku dovádí v misce z vodou s kámoškou Elí, jsou jak z divokých vajec :D 

27.8.2011 Amálka krásně přibrala, váží 820g, je klidnější než Elí, ale stejně jsou to potrhla :D

 více foto s Elí

8.9.2011 Zrovna se mi tady teď mydlí Amálka s Arnoštem a Elí je ráda, že má od nich klid, hlavně od Amálky, která ji nenechá ani najíst v klidu. Jak jich je tu míň, ostatní kluci už nejsou, tak se Arnoštek pěkně nudí a začal si pěkně hrát i s plyšákama pokud ho Amála nechá a nebere mu je. Zkusila jsem začlenit i Oskárka... S Arnoštem a s Eli v poho, ale Amála ho chtěla zabít, tak jsem to vzdala a běhá dál se Surinkou. Kdyby holka neměla falešku,  tak by mohli všichni spolu, jsou fajn a budou všichni nekonfliktní k ostatním, ale až přejde ta faleška u Amálky. Všechny chválím, bez rozdílu jsou všichni čistotní a chodí i mimo klec do záchůdku. Jen ten binec po nich je úžasnej

7.11.2011 Eli se nechá pohladit, pomuchlovat ale pak honem pryč a Amálka… chvíli vydrží také a pak mi vše vrací, pořád nechápe že je to hra, že neumim kvokat jako ona ale chovat se zase nechá, víc než Eli ...obě holky si stále rádi štípnou ...a to se už nezmění!

22.11.2011 Amálka už má 900 g, a pěkně mě před pár dny naštvala. Když se probudila tak prudila Eli takovým způsobem, že se na to nedalo koukat, normálně ji masakrovala, chytla za hlavičku a rvala a rvala ji jak zběsilá, jako kdyby si upevňovala nějakou pozici nad ní ale zničeho nic. Tohle trvalo asi 2 dny a nepřestávalo.. I mě to vzbudilo v noci, jak tam Eli vřeští, tak jsem je rozdělila a byl klid. Eli jsem šoupla ke klukům a Amála zůstala sama v kleci. Takhle asi tři dny, pak jsem ji Eli vrátila a jeden den byl ok a pak zase nanovo, jenže je rozdělovat moc nechci, I když Amála je sviňka, tak pohled na ni samotnou mi vadil, tak jsem zkusila dát všechny dohromady a ejhle on je klid! Už týden a něco, hurá, takže držte palce aby už nadobro jo.. Má nějaké divné nálady ta Amála, přitom Eli spinká a nic ji nedělá.

8.1.2012 Amálka odešla spolu s bráškou Arnoštem do nové rodiny. Mějte se moc a moc krásně!

Amálka s Arnoštem v nové rodině

 

Amálka... a taky Adidas, Edward, Arnošt, Elvis a Elí
aneb jak to tenkrát bylo

sdc10331.jpgAmálka je jednou ze šesti fretek, které byly vysvobozeny z otřesných podmínek. Všichni v jedné kleci, neměli záchůdek ani pelíšek, jak je vidět na fotkách, na dně jen "slámu", která byla plná jejich výkalů a V tom měli naházené prázdné konzervy. Takhle "pěkně" se o ně staral majitel zverimexu, když zjistil, že už je neprodá.

Čtyři kluci a dvě holčičky (tchořáci Adidas, Edward, další dva kluci Arnošt, Elvis i obě holky Amálka a Elí jsou albínci), o kterých jsme zkraje netušili, zda jde o sourozence, nebo zda je některá fretečka maminka či tatínek ostatních... Později se podařilo zjistit, tedy pokud si majitel zverimexu nevymýšlel, že kromě Adidase, který je asi 2,5 roku starý a s ostatními nepříbuzný, zbylých pět jsou sourozenci, v době nálezu něco málo přes rok starých. sdc11597.jpg

Všichni museli první řadě podstoupit pořádnou koupel. Také byli zasvrabení, holčiny měly obě zánět v očích, všichni samozřejmě v říji, bohužel i holčičky. Ty navíc byly v celkově ve špatném stavu, obě hubené, mají falešnou březost a s největší pravděpodobností byly nakryté a porodily, což nám potvrdila i paní doktorka (co se stalo s mláďaty nechceme ani domýšlet). Naštěstí jsou na sebe všichni dost zvyklí, tak je můžeme mít po dvou v kleci.

A teď to nejdůležitější - zachránila je Lenka Mandová - stulitt. Jen si to malinko špatně načasovala, a tak se o ně  "musela" postarat po dobu naší dovolené. Udělala to naprosto s přehledem a dokonale, lépe bychom to nezvládli. A co víc - vydatně je zasponzorovala.

Moc děkujeme, Lenko!

více foto šestice (již z útulku)