Jdi na obsah Jdi na menu
 

Frída

.

je tchořovitá holka s velkou náprsenkou, nalezena v Benešově u Prahy, v ulici Čechova,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 8.6.2012, adoptována 2.9.2012

frida.jpgBrzo ráno jsem měla telefon o nalezeném fretáčkovi z Benešova, ale nakonec místo říjného kluka (prý má kulky) do útulku přijela přeříjená holčička Frída ♥ ! Tak ji pojmenovaly dvě zachránkyně paní Hana Výborná a paní Dagmar Výborná z Benešova u Prahy. Holčička byla nalezena v noci z 2.6 na 3.6 při venčení psa. Frída se schovávala pod autem a bála se.

více foto

Frída je moc hodná fretečka, nekouše. Měla na sobě čtyři klíšťata, které Dagmar pomohla vytáhnout a několik blech, na které podání Advocate snad bude stačit :-( ... Snad se nám tady nic nerozmnoží.

Děkuju moc oběma dámám, že nás kontaktovaly, poskytly azyl krásné Frídě a dovezli ji následně k nám do FUKu. Velké díky ještě jednou - máte srdce na správném místě!

Frídě necháme ukoncit říji a věřím, že se přihlásí majitel , kéž by ! Teď už spokojeně spinká v pelíšku, napapaná, vyvenčená, uklidněná .... prostě happy :lol: Je vychovaná a úplně úžasná!

10.5.2012 Frída má za sebou ukončení říje Pregnylem, tak budeme čekat na ústup ... uf. Snad se dá brzo dohromady prdelka a i když už se zájemci hlásí, prosím vyčkejte a zodpovědně zvažte, zda ano či ne. Frída ač je krásná, není to vše, může přijít komlikace ať už jakákoliv - zánět dělohy atd, a  také je potřeba počítat s faleškou ;)

Nevíme jak dlouho v říji byla a jaké budou následky ... I když nabízena je, minimálně měsíc v útulku zůstane. Pro jistotu.

10.6.2012 Frída má uslzená očička, tak jede spolu s Albim na veterinu... Říje začíná pomalinku ustupovat.

18.6.2012 Frídě byl vyšetřen zrak, žádné zranění oka nemá, očka ji slzí ale nadále, dostala kapičky a budeme potírat borovou vodou. Byla moc hodná, jen ty vedra jsou děsný, musela jsem je oba (s Albim) na cestu namočit aby vůbec vydrželi :-(

19.6.2012 Frída odjela spolu s Albim, Barunkou a Pacičkou "na tábor". Jedeme na týdenní dovolenou. Bude o ně dobře postaráno!

1.7.2012 Tak jsme všichni zpátky doma. Frída dostala během naší dovolené ještě jednu injekci na ukončení říje.

20.7.2012 Frída byla během naší dovolené ještě jednou na ukončení Pregnylem a v tuhle chvíli je úplně v pořádku a můžeme nechat očkovat, uf ... Už nám krásně, holka, přelínala do takové pěkné stříbrné barvy, jen ten její úžasnej čumec svítí. Je hrozně upovídaná a má neskutečnou radost ze všeho, je moc hodná a komunikativní a jako jediná mi v klidu usne na klíně. Byla zvyklá, že se ji někdo věnoval a mě moc mrzí že ji nikdo nehledal a nehledá. Povahově se naprosto hodí pro začátečníka, je to moc hodná fretečka a k zulíbání.

Božská Frída jí říkám!

27.7.2012 Frídě jsem dnes objevila výtok při venčení, budu sledovat .... :(  Prostě když se daří, tak se daří....

Ale co mě potěšilo, seznámila jsem včera Frídu s Coffinkou, nejdřív se holky popraly, ale usměrnila jsem je. Frída se bála, ale nakonec začaly spolu blbnout. Frída chtěla Coffee čistit ouška a Coffee si ji chtěla tahat, holt říje, no... Ale jsou rády obě dvě, že nejsou samy, tak aspoň něco málo pozitivního se u nás najde, mám radost velkou a odpadlo mi tím navíc jedno venčení, uf...

V týdnu pojedu ještě s Terezkou na druhou dávku na ukončení říje a Frídu vemu sebou, kvůli tomu výtoku.

7.8.2012 V neděli se na Frídu byla podívat Nikola se svým fretákem Čiko, ale bez úspěchu. Čiko se Frídy bál. Je to škoda, Frída mohla mít domov, ale nemá cenu fretky "lámat", musí tam být vzájemné sympatie nebo alespoň žádný strach. Jinak to obvykle stejně neklapne. Tak snad příště.

Jinak Coffee a Frída začaly spinkat společně v jednom pelíšku, nebot Frída začala v kleci tak řádit, rozhazovat granule, stelivo ze záchodu, lomcovat s mříží, že bylo zřejmé, že chce Coffinku, když si spolu začaly tak krásně hrát .... A tak se stalo a je klid, myslím, že Frída si Coffi adoptovala...

2.9.2012 Dnes byla Frída společně s kamarádkou Coffee adoptována! Víme, že se budou mít holky moc dobře, přesto přejeme hodně štěstí.