Jdi na obsah Jdi na menu
 

Barunka

.

tchořovitá holka, nalezena v Hrdlořezích ve zbědovaném stavu,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 28.3.2012
adoptována ze zdravotních důvodů být nemohla

za Duhový most odešla 25.10.2012.

barunka.jpgBaru má zatím u sebe Kamča, která ji vyzvedla v Měcholupech. Požádala jsem ji a opět se obětovala... Jako vždy, díky Kamčo! ;)

Tak jsem si přivezla domu Barunku.
V Měcholupech byli příjemný jak osina v zádeli, každopádně Barunka je u nás doma. Je na ní smutnej pohled, je hubená na kost, nechce jíst, granule nee, konzervy taky nee.. záchodek nezná, ani pastu ani jiný ňamky, je celá vystrašená, všeho se bojí a proto pořád puší :-(

více foto

Co jí mám dávat aby papala?? Případně jak mám do ní to jídlo dostat? :-(
Je to strašný, a to ještě v Měcholupech tvrdili, že tam je předpoklad, že by se mohl ozvat původní majitel.. To by mě teda zajímalo kdo jí tohle udělal :-(

Celou dobu jsem vyčkávala až bude k výdeji a byla ve spojení s Kamulí. Na fotce vypadla tučnější než je skutečnost. V pátek mi Barunku doveze do Berouna. Po telef. jsme společně mluvili ohledně všeho hlavně papání a v tuhle chvíli jsou již nakoupené různé dietní granulky, konzervy atd, musí se vyzkoušet vše. Pít chce pouze z mističky, uvidíme jaké kombinace ji budou šmakovat a jak se dá dohromady holka, chjo! Já doufám, že brzy až zjistí , že jí nic nehrozí a pozná trochu lásky hlavně ze začátku od Kamči, která se ji věnuje. Je moc hodná a nekouše ani ze strachu snad to půjde ...

29.3.2012 Další zprávy od Kamči:

Tak u Barunky slavíme úspěchy. Kuřecí masíčko jí moc chutná a dietní konzervičky taky šmakujou. Večer jsem jí ještě krmila ze lžičky, přes noc si však sama vzala a snědla tři kousky kuřecího. Z mističky však papá jen to kuřecí. Konzervy jí chutnají moc, ale z misky je nechce, no nevadí malá lžička to vyřeší. Před chvilkou spapala 3 lžičky konzervy a 6!! kousků kuřecího a ještě se mi odměnila bobkem v záchodku. Takže se začíná blýskat na lepší časy. Mám radost ;)
P.S. Váží 800g takže až nabere, tak to bude pořádná holka :)

31.3.2012 vkládám odkaz (výše) na fotečky Barunky, kterou mi Kamča dovezla včera v odpoledních hodinách ... Je na ni opravdu zoufalý pohled, ale je to velká holka, hodnoučká a miloučká, tak až se pořádně dá do kupy bude moc pěkná fešanda.

Když Kamča odjela i se svýma fretulkama, který si pohráli s Lukym, byl moc rád ;) a já také, tak jsem si ji vzala do parády. Nakrmila jsem ji a starala se o ni do 3 hodin. Ráno, když jsem vstala, abych ji nakrmila, tak jsem nemusela .. Všechno masíčko zmizelo, tak jsem měla velkou radost. Odměnila se mi i tím, že v záchůdku byl malý bobísek a načůráno. Je šikovná ale hodně odpočívá.

Byla i zvědavá a šmejdila mi tady všude, všechno očuchala ale nehrála si, moc se bojí. Také jsem volala naší pani doktorce a jsme objednaní na prohlídku k ní. Chci ji nechat nabrat krev a také se mi nelíbí její bříško, který skoro tahá po zemi, ale vše nechám na zvážení doktorky, co bude potřeba, uděláme!

Plerasan-V, Probican a Reconvalescent jsou v tuhle chvíli velkými pomocníky, také konzervy I/D,  A/D a granulky, které teda vážně nechce, ale dám si sní práci, aby se dala do kupy co nejdříve. Je to zlatíčko, které nabírá sílu postupně a pomalu :cry:

2.4.2012 S Baru to vypadá stále stejně, všechno ji nutím, ale masíčko papa sama, jen je potřeba ji připomenout, že by měla už papat. Nenapsala jsem že začíná říjit. Vulva je mírně naběhlá. Na hlavě má olysalé místo a na zádech také. Jsem moc zvědavá, jak vyšetřeni dopadne, pak napíšu.

3.4.2012 Barunka byla na vyšetření, prohmatání, poslech, vše v pořádku, ukončili jsme říji a za 10 dní půjdeme na sono s nadledvinkama, máme podezření na ně. Kůže a srst nic moc. Stále hodne odpočívá ale papá i když po troškách.

Krev se zda v pořádku, musí nabrat ale hodně sil... Po ukončeni říje uděláme další rozbory, aby vysledky nebyly ničím ovlivněny.

11.4.2012 Barunka jde zítra na další vyšetření, tak se ozveme jak jsme dopadli.
Také jsem ji načapala jak potají papá granulky ;)

S papáním je stále stejná ale byla asi zvyklá papat méně, takže už ji nějak extra nenutím... Jinak dává pusinky, olizuje mě a je ráda chovací. S běháním je to horší, vydrží max. půl hoďky a pak zalejzá do pelíšku.

14.4.2012 Barunka byla ve čt a dnes opět u p.doktorky ... Zprávy dle sona nic moc, nález 12 mm na 10 mm něčeho.. . Buď zbytek ovariální tkáně nebo cysta. :(  Musí být operována.
Do adopce tudíž v nejbližší době nepůjde.
Pokud by se i přesto našel nový majitel, který by mě přesvědčil o zájmu o ni a její zdraví .. Do adopce půjde pod podmínkou, že operace bude provedena a doložena. Máme termín na 18.5.

14.5.2012 Termín byl posunut, Barunka už je po operaci. Vše zvládla na jedničku! Byl jí odstraněn zbytek ovariální tkáně, která by v budoucna stále dělala neplechu a suprelorin nemělo smysl píchnout. Dostala sebou analgetika a na pár dní antibiotika. Za 10 dní půjdeme na kontrolu a pak možná kdo ví, půjde do adopce. Je to holka statečná a pořád tak ukrutně hodná !!! Jdu se o ni starat prdelku malou, ještě se nenapapala :(

Velký dík synovi za pomoc, odstranila jsem, tedy spíše on z rány přelep, který tam měla a chtěla si ho sundat, potvůrka. Šlo to špatně, ale ona je tak ukrutně hodná, že se nechala a jen čekala až to bude dole. Vůbec se nebránila i když bylo vidět že ji to není milé, a ještě mi přitom olizovala ruku. Lidi ona je prostě úžasná!!! Kde má svého pána ?

15.5.2012 Barunka nechtěla papat ale už je vše v pořádku. Musela jsem ji krmit z ruky, pak se rozjedla. V tuhle chvíli už papá bez moji pomoci, takže jupí.

Barunka po operaci

Dnes jsem ji podala analgetika a dostala antibiotika, které má na pár dní. Za 10dní se máme ukázat u pani doktorky, vyndáme stehy atd. Vypadá už o moc líp. Ranku má pěknou a čistou, nic ji nemokvá, neteče a ani nemá snahu si to nějak čistit.

27.5.2012 Barunka je poslední týden tak akční,  že ji vůbec nepoznávám. Po operaci úplně ožila, dožaduje se venčení a chce pořád běhat. Šikulka moje malá.

Baru byla na vyndání stehů tady v Berouně a než půjde do adopce, absolvuje ještě jednu prohlídku u paní doktorky. Zájemce na ni mám, ale kdo si počká, ten se dočká! Je to moc hodná fretečka, která si zaslouží, tak jako všechny, nový domov!

31.5.2012 (půl druhé v noci) Včera ve večerních hodinách jsem vezla Barunku na veterinu do Stodůlek. Nevím co se stalo, proc se tak stalo a jaký je důvod. Jen vím, že chválabohu jsem nešla na 12 h přesčas (noční), na který jsem měla jít, a díky tomu jsem měla šanci jí pomoci.

Baru byla den před událostí naprosto v pohodě,  běhala a byla čilá.  Včera už bohužel nebyla a její stav k večeru, kdy jsem ji mela venčit, mě vyděsil. Baru byla v křeči, zadní nožičky natažený a snažila se trochu postavit, nešlo to, zůstala nehybně ležet. :(

Popadla jsem ji a okamžitě jela na vet. Byla ji odebrána krev a RTG a je zatim hospitalizovaná. Má zavedenou kanylku pro infuze a dostala Apaurin, který ji zbavil křečí v těle atd. V tom okamžiku se z ní stala hadrová panenka a byla nehybná úplně. Myslela jsem, že mi umřela. :cry:

Omlouvám se doktorovi za moji hysterii a mé kecy ... Prostě jsem to nečekala!
Jsem ještě teď z toho hodně rozhozená, protože byla plánovaná kontrola před adopcí a nevím co se děje a hlavně proč. Hned ráno zavolám naší pani doktorce a pokud to Barunky stav dovolí, odvážím ji na veterinu k ní.

Držte ji všichni moc palce a tlapky. Zase jsem někoho jednou přechválila a vrátilo se to jako bumerang! Děkuji za pomoc hlavně psychickou Daně Markesové, která byla se mnou, Majdě, která byla na telefonu a Martině.
Držte tlapky!

31.5.2012 Díky za držení tlapek a palců všem...

Barunku jsem si přivezla domů kolem 19 h. Sice žádné křeče už nemá, ale není schopna se postavit na zadní, takže stav zcela neměnný. Bohužel na klinice nebyli lékaři "přes fretky", a proto pojede na vyšetření za svou pani doktorkou hned zítra ráno. Spolupráce s klinikou byla i s ní po telefonu a na požádání jí byly zaslány veškeré výsledky krve, zpráva a RTG.

Baru byla moc ráda, když mě ucítila a celou mě popusinkovala. Je ale moc slabá, budu ji krmit každou chvilku co to půjde, samozřejmě konzervama I/D. Na klinice se dostala slabý průjem a také jí bohužel praskla žilka, nožku měla celou oteklou, tak kanyla na infuze musela ven :-(

Teď po 22 h hlásím, že Baru se snaží dělat malinké mírné krůčky, ale ještě padá, a začíná sama papat granulky I/D, které ma k dispozici, papá i nabízenou konzervičku, teda tu jen aby se neřeklo :)  Podala jsem ji antibiotika, ráno jí dám zas... Konečně něco pozitivniho!

1.6.2012 Byly jsme u paní doktorky, Barunka se zlepšila a chodí. Pravá zadní trochu neposlouchá, ale snad bude lépe a jen lépe... Máme v plánu odběry krve (časté), a proto všechno, co Baru potkalo, zůstane v útulku v naší péči a bude zařazena do virtuální adopce. Zatím se paní doktorka hodně těžko snaží určit příčinu jejího stavu. Důležité je v tuhle chvíli, že sama papá, má hezké bobečky a začala chodit, myslete na ni i nadále. Díky všem za podporu!

5.6.2012 Barunka se trochu srovnala a konečně zase běhá! Musím nutit pouze papání,občas pozlobí ... Pro všechno, co Baru potkalo a pro její evidentně starší věk byla zařazena do virtuální adopce! V pá jdeme s Baru zase na další vyšetření...

9.6.2012 Baru byla u pani doktorky a budeme ji stále sledovat. Teorie doktorky je instinktivnně i mým názorem ale psát co bylo možnou příčinou... by bylo pro mě teď zdlouhavé a jistě se brzo dozvíte na stránkách více. Někdy mé vyjadřovací schopnosti jsou na bodu mrazu, ať už z nedostatku spánku či jiného dění.... Teď mi odpusťte, nemohu!

19.6.2012 Barunka odjela spolu s Albim, Frídou a Pacičkou "na tábor". Jedeme na týdenní dovolenou. Bude o ně dobře postaráno!

1.7.2012 Už jsme všichni doma a Baru mě opusinkovala na přivítanou jako by mě neviděla 100 let.

20.7.2012 Baru je ve virtuální adopci a zůstane i nadále a dostane "společníka", Albi také půjde do virtuální adopce, viz níže.

Stav-nestav Barunky je stále stejný, zrovna teď pozlobila opět s papáním a to po delší době ... Zase už papá a sama, potvůrka malá. Krásně nám přelínala, hodně ztmavla, ale je jak dlouhá nudle. Příští týden jedeme k paní doktorce.

Po čas naší dovolené nebyl žádný problém, tak jsem byla moc ráda. Janča podávala pravidelné hlášení...

Dostala jsem soukromou zprávu, jak na tom vlastně je a cože to má za nemoc ... Těžká odpověď, protože celkový její stav po příchodu k nám byl špatný, hubená, zasvrabená, nalezená a říjila a neměla říjit, následovalo ukončení říje, pak operace a tím, že je opravdu už stará, to její tělíčko nezvládlo. Jako laik napíšu, že se tělo s tím nedokázalo natolik vyrovnat, že zkolabovala. Není to nemoc jako nemoc, jen toho na ni bylo sakra víc než dost a té nemoci říkám já především stáří, hormonálně nevyrovnaná bůhví jak dlouho a kdo ví jak dlouho žila (přežívala) kde si venku a pak hr na ní ... Dobrý úmysl, ale...

8.8.2012 Barunka neustále chce nějaké namky, myslím ovocné, zeleninové apod a přešla úplně na Vitakraft, tím se opravdu láduje až žasnu. Běhá, je čilá a také se dožaduje venčení. Miluje moji skřín, kam si zalézá po vyběhání.... Prdelka moje.

Miluju stáří u kohokoliv a zároveň nenávidím ...

25.10.2012 Od dnešního rána běhá Barunka s ostatními fretečkami za Duhovým mostem. Barunky stav se od jejího záchvatu v květnu postupně zhoršoval, a včera už bylo jasně znát, že to přes veškerou péči Marcely vzdává i ona. Takže jsme se dnes ráno rozhodly nechat její trápení zkrátit.

Barunka byla úžasná tchořovitá holčička, kterou jsme do útulku přijímali v hrozně zbědovaném stavu. Nechtěla jíst, neuměla na záchůdek. Marcela jí svojí úžasnou péči rozjedla a přes chirurgický zákrok, který musela podstoupit, vypadal její stav velmi nadějně. Bohužel, v květnu zkolabovala, na čas přestala chodit a od té doby se její stav víceméně už jen zhoršoval. Zapalte, prosím, za Barunku svíčku..... Majda