Jdi na obsah Jdi na menu
 

Albi

.

je albín kluk, dovezen do útulku pro fretky Klubko 5.5.2012,
ze zdravotních důvodů přeřazen do
virtuální adopce 20.7.2012

za Duhový most odešel 16.6.2013

albi.jpgDo útulku přišel společně s Frodem, vyzvedla jsem je na veterině. Nic o nich bohužel nevím :(

více foto

Po kastraci budou moci do adopce.
Oba jsou zatím hodní. Uvidíme co přinese další den.

9.5.2012 Albi má za sebou kastraci, odpočívá a já dohlížím a zahřívám. Využila jsem klidu k řádnému vyčištění oušek, ostříhání drápků.

27.5.2012 Albi byl a je stále moc hodný kluk. Po kastraci teď ztrácí svoji muší váhu a vylínává jak zběsilej.

Albi nejvíc miluje různé míčky a je to takový můj malinký vozembouch. Sice skotačí, ale nevybírá to a pak padá k zemi. Čistotný moc není, takové malé prasátko. V kleci si to hodí kam se mu to povede, používám pro něj savé podložky, i když do záchůdku jde také, to bych mu zase uplně křivdila, no. ;)

S Albim plánuju návštěvu u paní doktorky . Albi není asi nejmladší, má špatné zuby a skoro žádné svalstvo. Hodně také spinká, nedožaduje se ničeho. Celkově působí trochu stár i když skotačí a blbne, je vidět ta jeho nemotornost a pohyby nejsou tak, jako u mladého zvířete, tak uvidíme.

8.6.2012 Zkusila jsem Paci seznámit s Albim, aby nebyla sama - dopadlo to špatně. Vycítila jeho slabší povahu a nedůvěru, kterou ve fretkách on má a nemusí je, tak se zase předvedla! ... Trochu to schytal ale nijak dramaticky, včas jsem zakročila. Albi se jí potom bál ale nesnažil se nijak utíkat, spíše čekal, že ho opět zachráním. Takže venčení pokračovalo jako vím, že tu jsi, nechám tě, máš tu pomocnou ruku, ale až budu moct, schytáš to! S Albim to prostě nejde.

Albi, tak jak jsem psala minule, že půjde k pani doktorce, tak teď po dnešku už zcela jistě: na celkové vyšetření, hlavně odběry krve a sono a dle posouzení stavu možná i RTG jestli bude třeba. Albi je sice stále stejný ale vypozorovala jsem,že něco mi na něm sakra nesedí čím dál víc a abych toho neměla málo, ukázal slinění v přímém přenosu až mi zatuhlo, takže plánuji kontrolu už v týdnu, podle p. doktorky aby na nás měla dostatek času. Žádný příznaky jako záchvaty nemá ani nezvrací, neprůjmuje a krásně papá. Uklidnuju se, že možná stres z Paci zapůsobil ale nevěřim tomu. Albi je opravdu stár a doufám, že ne INZULINOM ! Vše tomu napovídá!

12.6.2012 Albi mi čím dál častěji ukazuje nevolnost a dnes opět slinění, tak jako už po druhé! :( Pomazala jsem mu dásně glukopurem a dobrý ! Jinak papá, je živý, jako by mu nic nebylo. V pátek jsme objednaní na krev, mám podezření na Inzulinom. Frída má uslzená očička, tak jede s náma také...

18.6.2012 Albi dostal injekci a od zítřka bude brát prášečky az do čtvrtka, tak uvidíme, zda se jeho nevolnost vytratí nebo bude pokračovat dál. Byl hodný a ničemu se nebránil. Frídě byl vyšetřen zrak,žádné zranění oka nemá,očka ji slzí ale nadále,dostala kapičky a budeme potírat borovou vodou.Také byla moc hodná,jen ty vedra jsou děsný,musela jsem je oba na cestu namočit aby vůbec vydrželi :-(

19.6.2012 Albi odjel spolu s Barunkou, Frídou a Pacičkou "na tábor". Jedeme na týdenní dovolenou. Bude o ně dobře postaráno!

1.7.2012 Albi před odjezdem k nám do útulku ukázal opět svoji nevolnost dle slov Janči, což mě netěší :-(

20.7.2012 Albi byl také zařazen do virtuální adopce. Je hodně stár, ale jeho stav se před odjezdem na naší dovolenou sice zlepšil, bral léky, které pomohly ...celkem 10 dní. Před příjezdem k nám mi Janča řekla, že opět slinil, znovu ukázal prý nevolnost ... Od té doby nic až do včerejška, kdy mu bylo zase nevolno, ale nijak dramaticky... Takže jedeme na veterinu.

Jinak je celkem ok až na to, když se udělá venku pro nás moc pěkně, on tím trpí, tak jako kdysi Leo... Doufám, že srdíčko nezlobí... prostě kontrola nutná! Uvidíme, co dál, ale vím, že Albi nebude jen tak adoptovatelný, kdo by se ujal starého freťáčka s občasnými problémy a jeho věkem?

21.7.2012 Albi je hospitalizován :( večer jsem přijela z práce domů a začala venčit fretule, Albi spinkal a než došla řada na něj začal strašně kašlat a bylo mu zase trochu nevolno, pustila jsem ho a jen polehával, nebylo mu dobře, takže jsem ho popadla a jeli jsme... Dle slov lékaře a RTG snímku má tekutinu na plicích a velmi zvětšené srdce, dostal antibiotika....duoretika?... a Enap na srdíčko pak ještě Furon na odvodnění. Zítra si ho vyzvednu ve večerních hodinách, ponechala jsem ho tam, aby byl pod dohledem, byl z vyšetření hodně sláb, zrychleně dýchal a nebylo mu dobře, byl hodně smutný, hodnoty krve jsou také špatné, ač jsme objednaní k naší pani doktorce na pá, půjdeme hned jak to bude možné... Zase něco extra !

22.7.2012 Tak a jsme už doma ... Albi je na tom mnohem lépe. Lépe se mu dýchá a už mu srdíčko tolik neplaší. Ráno zavoláme a pojede za svoji pani doktorkou, pokud bude k dispozici, doufejme že ano... V noci mu ještě zavedli kanylku do žíly a dostával infuze, podávali Furon. Mám sebou nahrané RTG snímky a krevní testy také, hematologii a sama na snímku vidím, že tekutina je... chjo... Jinak Albi papá, pije a hovínka jsou ok, myslete na něj a za něj díky!

26.7.2012 Albi je na tom mnohem lépe, viditelně se mu ulevilo a tak jsem moc ráda. Dostal prášky, které dávám ráno a večer a v pá jedeme k p. doktorce na kontrolu. Dneska si konečně se mnou hrál a dožaduje se také venčení!!

Loudí kuřecí masíčka, co má moc rád, baští a chová se jinak, tralalá jen ta kardiomegalie mě děsí :(  Dle RTG, které u sebe mám, sama vidím jak je srdce veliké. Takové neměl ani Leo :-(
Výsledky krve byly také špatné, buď byly hodnoty hodně vysoké nebo naopak nízké! Uvidíme jak na tom bude dál, hlavně že s ním srdce už nemává jako v den odvozu na a doufám, že tekutina na plicích se vytrácí také. Je mu prostě lépe, vidím to. Zlepšuje se každým dnem.

 Albi byl u pani doktorky a Bětka také. Albi opětovně absolvoval RTG a krevní testy... Musel být mírně sedován a i když výsledky krve nejsou zas tak žalostné, jak mi bylo lépe vysvětleno, musí se snížit Furon, ledviny dostávají mírně řečeno na prdel a následky by byly fatální. Enap na srdíčko bude brát obden 1/8 a budeme pravidelně sledovat. Jeho stav není OK a je potřeba vyloučit všechny možné příčiny.

Dle RTG jsou také po celé dutině hrudní rozesety takové laicky ťupky, kapky a příčin může být spousta. Například začínající metastázy (skrytý lymfom)... Sono bude uděláno příště, dnes toho měl více než dost :(  Anebo to klidně může být i od cizopasníků, kteří si v těle pěkně žijí. I když fretky na to tolik netrpí, vyloučit to ale nemůžem, takže začíná velikej kolotoč všeho, uděláme velikej sběr bobků, 27.7.2012 necháme udělat rozbor, sono všech orgánů a udělám pro něj všechno, snad pomůžete i Vy...

Na vlastní oči jsem viděla jak vypadá, když v mládí fretka strádá a není dobře živena - dle RTG. Albi si chudák prožil své, hlavně když se vyvíjel a rostl... Zcela jistě trpěl podvýživou. O to více se pokusím, aby ten jeho zbytek žití za něco stál i když i mě síly ubývají... Není to lehk:

16.8.2012 Albi byl opět na vyšetření krve... ťuk, ťuk, ťuk, zatím je vše v pořádku, některé prášky dokonce může vysadit. Budeme dále sledovat, tak mám zatím velkou radost.

11.10.2012 konečně i Albi zjistil, že to kuřecí maso se dá jíst, aniž bych ho chtěla otrávit .... Pacholek ;)

9.11.2012 Albi je doufám spokojený, nic mu nechybí a dovolím mu naprosto všechno. Tím myslím, kam jiné fretky nemůžou, on ano a to proto, aby se vůbec prošel nebo trochu popoběhnul. Jinak mi bude ležet u nohou jako věrný pejsek a neudělá ani krok navíc. Takže venčení probíhá tím stylem, že jdu do kuchyně on za mnou, jdu do koupelny on za mnou, na chodbu on za mnou a tak vypadá jeho každodenní venčení.. Pokud sedím u PC, leží mi přes nohu a čeká, co mu přiletí za ňamku, prdolka jeden. Naštěstí mu nedělá žádný problém společné venčení s Rolničkou, protože byl předtím zvyklý na společnost s Baru.

14.12.2012 Dneska jsem byla s Albim na prohlídce a všechno je relativně v pořádku, přiměřeně jeho věku... Na Enapu zůstává pořád a ač srdíčko nevyléčíme, má se dobře a nic ho netrápí.

4.2.2013 Albiho budu zase objednávat na kompletní vyšetření, abysme nic nezanedbali a nedostával třeba špatnou dávku léků. Tak mu držte palce, pacholkovi!

13.2.2013 byl Albi na vyšetření ... (RTG ,SONO a odběr krve ) jeho stav je nadále stejný, byl mu navýšen pouze ENAP na srdíčko, které to potřebuje :( Začal nám hubnout a línat pacholek .... Jinak je to velký pohodář, vyžaduje pamlsky a může vše co chce a taky má co chce ... Hlavně tu svoji milovanou okurku a sušené kuřecí masíčko, bez těhle dvou věcí se odmítá venčit :))) Miluju ho ♥ Marcela

17.6.2013 Člověk to čeká, ale stejně ho to vždy tak bolestně zasáhne. Včera jsme museli nechat Albiho uspat. Trpěl těžkou kardiomyopatií a tyhle výkyvy počasí a tropická vedra posledních dnů už nedokázal zvládnout.

Albi byl v útulku od května 2012 a alespoň poslední rok prožil obklopen láskou a starostlivostí, kterou mu Marcela dala. Marcí díky... a neplač. Albi už je zase mladý, zdravý, spokojený a šťastný.