Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rou (Rudolf)

..

je tchořovitý kluk, dovezen do útulku pro fretky Klubko 29.3.2015,
adoptován 
20.9.2015, vrácen zpět do útulku 29.11.2015,
v dočasné péči a na převýchovu v Litomyšli u Simony,

30.4.2017 Rou převeden do virtuální adopce, bydlí dál u Simony

rudolf.jpg29.3.2015 Kamulí Lexi Langrová píše:
Mám doma v dočasce freťáka, je to čtyřletý (narozen 03/2011) kluk, kastrovaný. Je to krásný tchořovitý kluk, velmi živý. Občas čuňátko (občas hodí bobek vedle záchodu). Ovšem je poměrně kousavý. Do ruky se chytit třeba nechá, když ho chci vyndat z klece bez problému, ale jakmile dělám něco co se mu nelíbí (chytit a vrátit do klece nebo chytit za krk, abych mu vyčistila ouška), tak se hned ohání a rafe. Na stříhání drápků se nechá nalákat na pastu. Ovšem pokud má něco zajímavějšího tak pastu zvesela ignoruje. Preventivně byl zakápnut Advocatem, v pondělí ho povezu na veterinu naočkovat. Časem zvažujeme vyšetření krve, kvůli ledvinám (dříve nekvalitní strava).

Tento kluk k nám do útulku přišel i s klecí a vybavením, takže pokud by ho někdo chtěl adoptovat, samozřejmě i se vším všudy :-) V komentářích přidávám pár fotek.

30.3.2015 Dnes byl Rudolf na očkování - psinka i vzteklina.

Děkujeme Kamile, že nám opět vypomohla.

8.4.2015 Dnes byl převezen Rudolf do pobočky Praha k Janě, vlastně o něm není k napsání víc než napsala Kamča, kromě toho, že je to nádherný kluk. Doufáme, že se brzy srovná a najde nový domov.

rudolf1.jpg

1.5.2015 Rudolf je kompletně naočkovaný a je ve stádiu převýchovy. Jinak se to s ním má tak, že pokud není na nic naštvaný a není ve stresu, nekouše. Rád prozkoumává a rozrochá všechno na co přijde... Je to správná fretka. Doufám, že bude brzy v pohodě. Jen opravdu nesnese psy (kočky nevím) s ostatními fretkami by to asi po nějaké době šlo, ale se psy opravdu nevychází dobře.

20.9.2015 Rudolf dnes odjel do nového domova. Přejeme mu jen to nejlepší a ať se brzy začlení do své nové fretčí smečky, kde na něj čeká původně také útulkový Zilvar a kámoška Mia.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.11.2015 Příští víkend se nám do útulku vrací Rudolf, který bohužel napadá nejen ostatní fretky, ale i chovatele. Pojede do dočasné péče k tetě Simoně do Litomyšle, která se bude snažit zjistit příčinu jeho občasných rafacích záchvatů. Poprvně vyzkoušíme i homeopatika "šitá" pro Rudolfa přímo na míru. Držte nám palce, ať se Rudolfek zklidní a najde konečně svojí novou rodinu.

3.1.2016 Čtyřletý tchořovitý chlapeček Rudolf opět hledá svojí novou rodinu. Rudolf byl do útulku vrácen jako nezvladatelný a umístěn v dočasce u Simony v Litomyšli. S úspěchem dostává homeopatika na zklidnění - jeho nový domov by měl být u zkušenějšího fretkaře bez kontaktu s jinými zvířaty.

21.4.2016 Rou stále hledá nový domov. Nepotřebujete parťáka?

30.4.2016 Kdo nás sleduje delší dobu, příběh Roua bude znát. Rou k nám přišel před dvěma roky a je to jedna z mála fretek, u kterých jsme udělali výjimku a vzali ho přímo od majitele. Rou (původně Rudolf) se dvakrát vracel z adopce kvůli kousání (Martin M. má dodnes jizvy). Nakonec jsme se dohodli, že ho odvezeme do dočasky k Simče do Litomyšle. Dostával homeopatika na zklidnění, po asi 3/4 roce jsme si řekli, že zkusíme další adopci. rudolf5.jpg

Kupodivu se našla paní, která se kousavé fretky nebála. Přijela za Rouem na návštěvu a bohužel došlo k dalšímu pokousání. Takže jsme se dohodli, že už to zkoušet nebudeme a Rou u nás prostě zůstane napořád.

Díky péči Simony dnes můžu uveřejnit fotku, která by před časem vůbec nebyla reálná - Rou spí se SImčou celou noc v posteli. Prostě Rou už má Simču jako svou rodinu a Simča to s ním umí, takže ho už nebudeme stresovat další adopcí a přesuneme ho do virtuální...

16.5.2018 Stala se neuvěřitelná věc :-) Totální asociál Rouínek, který nesnesl žádnou fretku (ani jiného živočicha), se dnes začal "kamarádit" s nováčkem Muffem :-))  Véélká radost. roumuff.jpg

10.6.2018 Dnes dopoledne zemřel na plicní edém náš útulkáč Rouínek. Rou k nám přišel v roce 2015 a byl třikrát vrácený z adopce jako nezvladatelný... Tak jsme pochopili, že bude lepší Roua nechat ve virtuální adopci, protože každou změnu nesl velmi těžce a špatně na ní reagoval. A se Simčou si na sebe postupem doby zvykli, ke konci spal s ní v posteli.

Když před měsícem přišel k Simče další útulkáč Muff, měli jsme velkou radost, že ho Rou přijal a stali se z nich kámoši. Škoda, že si to pravé fretčí řádění užil tak krátce, na sklonku života. Nicméně díky Simoně měl, alespoň poslední rok, laskavý a milující domov.

Rouínku, šťastnou cestu za Duhový most, milujeme tě, jedinečný chlapečku...