Jdi na obsah Jdi na menu
 

Orfeus

.

je kluk albín,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 2.12.2011
, adoptován 17.3.2012

orfeus.jpgVčera mi volala Jana, přivezla si domů z Psího útulku Plzeň freťáka ve zbědovaném stavu. Našli ho na stavbě, kde chtěli zabetonovat rouru od nějakého potrubí. Naštěstí se podívali dovnitř a on tam byl schovaný.

více foto 

Jana s ním hned byla na veterině, fret je hodně starý, vyhublý, nekastrovaný a místy vypelichaný. Nicméně hrozná mazlivka a nekouše. Dostal injekčně vitamíny a čeká ho prohlídka u MVDr.Chylíkové.

Krásné jméno vybrali freťáčkovi v psím utulku, kam ho dovezla policie z Plzně. Je to sice albínek, ale má do bílé i po koupeli hodně daleko :(  Váží 1500 g, což je sice krásná váha, ale přesto je kost a kůže, venku se toulal asi delší dobu, je po říji. Na veterině mu paní doktorka vyčistila ouška, kupodivu nemá svrab, ale hnoje jsme vytahaly dost, ostříhala mu drápky a dostal injekce s vitamíny a na ochranu jater. Podle zoubků se zdá že je starý, má 6 prstů na zadních nožičkách a zadní nožičky má zdegenerované (lachtaní nohy) špatně se o ně opírá, ale i tak běhá rychle. Chuť k životu má, je hravý, žere jak nezavřenej a hodně pije.  Zítra půjde k paní doktorce Chylíkové na celkové vyšetření, dělají se mu modřiny i při slabém stisku. Držte palečky aby se dal kluk brzo dohromady. Dává pusinky a je děsně kontaktní :) je to prostě zlato.

5.12.2011 Vyšetření Orfiho dopadlo naštěstí pro něj dobře, krev a Rtg -srdíčko, ledviny, plíce atd... vše v pořádku. Odhad věku nás překvapil - 2 roky , v krvi pouze zvýšená močovina a kreatinin, tělo je značně zesláblé a potřebuje nabrat sílu (následek jeho putování). Podávám Probican a vše probiotické za další týden budu konzultovat s doktorkou jeho stav a pak zhodnotíme co dál. Kosti jsou silné bez dalšího nálezu, obratle a páteř v pořádku, váha ukázala na 1600 g ;)

Mám z vyšetření velkou radost, bály jsme se s Janou hodně... pohled na něj mě včera, kdy jsem ho u Jany vyzvedla, nenechal klidnou a slzy se mi válely po tváři, vypadá fakt hrozně .... vzpomněly jsme si na Lea. Myslete na něj...

8.12.2011 Díky za držení palců všem .... Orfi je stále hodně unavený ale papká a je veselý a hravý.  Sice ho musim budit, aby se proběhnul, nijak se venčení nedožaduje, je mu prostě jedno, že je v kleci zavřený, ale pak to stojí za to,j e snim sranda a konečně kvoká. Je rád, že se mu věnuju a rád vše prošmejdí a tahá i plyšáčky. Je opravdu hodný a vděčný za všechno. Vyio nápoj mu moc chutná, ale Probican mu musim nutit společně s maltsoftkou.

29.12.2011 U Orfiho je stav stále stejný, ale je pořád hravý a nejradši se válí na dece, kterou má k dispozici na zemi, aby se mu lépe chodilo. Je hrozně kontaktní a je opravdu štastný. Má už svůj rituál na který se moc těší a také se začal dožadovat venčení.. Běda, jak je pořadí jinak! :)) Také jsem ho přistihla již několikrát jak si sám bez pomoci přivede slast, při které je v křeči jako když se říjnej páří. Měla jsem zkušenost u svého samce,když mi to předvedl na mé ruce, slast která pomine za pár minut... Nechápu to.. no vlastně chápu, všude takovejch pachů atd.Orfíka jsem zkusila před vánoci seznámit s naší Bambulkou a musím napsat, že Orfík nereagoval dobře, začal zuřivě hrabat a syčel, vůbec se mu Bambulka nelíbila. Takže jsem veškeré seznamování a společné venčení vzdala :( Bambi byla schovaná v rouře a kdyby se na ni dostal, nedopadlo by to dobře. Dal ji najevo, že je puštěný on a ona tam nemá co dělat. Možná že to bylo jen ze strachu, nevím, ale zatím to znovu zkoušet nebudu.

25.1.2012 Orfeus je velký pohodář, kterému dopřávám stále více volnosti a je za to moc rád. Těším se, až se venku udělá lépe a budu moci sním jezdit k rodičům na hájovnu, aby to jeho svalstvo se dalo do pořádku. Chce to ale pravidelnost, což v tom množství co tu bylo nebylo reálné a možné a hlavně to počasí! Tady se jen tak prochází, neběhá, jen šmejdí, prolejzá rourou a zalejzá do pelíšku a pořád dokola.

27.1.2012 Včera jsem mu z uší vytáhla kýbl hnoje a zjistila jsem, že nejen kromě toho všeho tam měl pořádnou zátku, která bránila snad i v sluchu. Vzpomněla jsem si na Lea , tomu jsem také vytáhla špunt z uší a to doslova! Orfimu se ulevilo a mě také, nebylo vůbec nic vidět a tak jsem masírovala zvukovod co to šlo až vykouklo něco tvrdého .. Já říkám, zpečenej hnuj ! Fuj !... Mordovala jsem ho víc jak půl hodky, ale muselo to ven a šlo.

Orfimu plánujem podání Suprelorinu také a při té příležitosti uděláme opět prohlídku. Je ale v pohodě, jen si říkám, zda má v pořádku nosní přepážku... Chrápe jako starý chlap! :)

7.2.2012 Orfeus je fretkou na volno, pokud je někdo doma. Nikam nevyšplhá, neskáče a jeho srst začíná být srstí a ne krepovatými dráty, které měl. Také krásně nabral a konečně vyběluje do albína :))

Je to velký pohodář a líže mi nohy, zase jednou jedna fretule, co mi nabízí své služby jenom proto, že se mu věnuji. Kulíšku, mám za tebe náhradníka!

17.2.2012 Orfeus je objednán k pani doktorce na kontrolu a také strašně přibral, místo bříška má žok, který tahá po zemi.. pacholek jeden. Nechám udělat sono a bude mu podán Suprelorin. Už se na pani doktorku moc těšíme...

22.2.2012 Dnes byl Orfeus na prohlídce u paní doktorky. Byl mu podán Suprelorin a dělali jsme sono nadledvinek. Celkový stav v bříšku je v pořádku, tak máme velikou radost. Paní doktorka si ho vychutnala... Ostranila zubní kámen a vyčistila také ouška - je bez svrabíku a jiných neduhů! Váží 2kg! :D tralalá!

1.3.2012 Z Orfea se stává silný závislák na člověku. Potřebuje mít se mnou neustále kontakt- Pokud jsem tady, plně ho má, ale bohužel až po vyvenčení všech v útulku a domácí zvěře. Přála bych mu být fretkou na volno a aby našel co nejdříve novou milující rodinu. Je to moc hodný freták, mazlík a neskutečně vděčný za všechno. Má své kouzlo a nevinný pohled, kterým řekne vše co chce. Je to miláček.

17.3.2012 Orfeus ♥ byl adoptován!... I přes jeho handicap šel do rodiny, kde na něj netrpělivě čekali a zalíbil se hlavně proto jaký je - fajn kluk se skvělou povahou! O to víc ho chtěli kvůli tomu jaký je ! Netrpělivě budu čekat na zprávy jak se zabydlel a na nějaké fotečky. Už teď mi moc chybí a slzy tečou ..myslete na něj!

v nové rodině

 

Z nového domova

12.5.2012 z diskuzního fóra:
Nejsem si jistá jestli vám došel email o Orfíkovi, tak píšu raději sem. Vlastně nic nového, má se dobře, dělá nám radost, ocásek se mu už hezky "zachlupacuje" trošičku bojujeme s bobkama mimo záchůdek (

V e-mailu jsem psala že jsme ho přestěhovali na jeho nejoblíbenější místo a že je vše ok, ale asi jsem to zakřikla, od toho dne co jsem vám to napsala, se tam neobjevil ani jeden bobek a nacházím různě po bytě nové a nové. Nejoblíbenější místo je teď v ložnici pod postelí, kde je s náma na spaní, tak budeme muset dál cvičit chození na záchůdek a zabarikádovat přístup pod postel) a snahou vylívat vodu z misek ale jinak je vše ok. Posílala jsem i odkaz na fotečky Orfíka

Orfík posílá pusinku :)