Jdi na obsah Jdi na menu
 

Gallifrey

..

tchořovitá holčička, asi třítýdenní, dovezena do útulku pro fretky Klubko 30.6.2013,
v péči pobočky Praha (Jana H.), adoptována 23.8.2013

za Duhový most odešla 8.2.2014

 

gallifrey.jpg30.6.2013 V sobotu jsem jela do Záchranné stanice pro zraněné živočichy v Pátku pro miminko. Je ještě slepá (jojo, je to holčička!), ale papá masíčko, kotěcí mlíčko a stále něco zkoumá.

Nálezci jeli autem, uviděli sraženou matku, mládě bylo poblíž. Bohužel matku nepřivezli, abychom mohli s jistotou určit o jaké zvíře se jedná. V této verzi by to spíše nasvědčovalo tomu, že by to mohl být tchoř)

více foto

Miminko jsem pojmenovala Gallifrey. Krásně papá a vůbec dělá všechno tak jak má, až na to, že je to chronický zdrhač. Věk se špatně odhaduje, ale je jí pravděpodobně kolem tří týdnů, možná ještě méně...  Nejsme si jistí, jestli je to fretka nebo tchoř, možné je  - vzhledem k místu nálezu a věku - oboje. Jo a má 92 g, to jediné dokážem říct naprosto přesně! :-)

2.7.2013 Dneska v noci Gallifrey poprvé sama bumbala z mističky! Vzbudily mě podivné zvuky, jiné než normálně (v noci mlaská a kňučí ze spaní) a koukám, ona nahnutá v misce a žunkala! Včera papala rozmočené granulky, a teď snídá nasekané kuřecí masíčko, už ne z ruky, ale z mističky! Je to holka šikovná!

Gallifrey spinká na vyhřívací dečce, ale ta má bezpečnostní prvek - po dvou hodinách se vypíná. Přišla jsem na to, že když ji odpojím od proudu a zase zapnu, tak jede nanovo, takže jsem pořídila časovač do zásuvky a Gallifrey může krásně celé dny a noci spinkat v teple.

3.7.2013 Gallifrey krásně prospívá, váží "už" 100 g.

4.7.2013 Díky radám jsem nakonec koupila pro Gallifrey kotěcí mlíčko od Royal Canin a byla to dobrá volba! V balení je i lahvička a přestože Galli nechtěla ani sát z lahvičky ani mlíčko tak teď už vycumlala od dvou hodin (kdy jsem přijela) 20 ml mlíčka!!! A z lahve! Báječné! Mám z ní velkou radost :-)

5.7.2013 Gallifrey má neuvěřitelných 123 g! Za týden nabrala třetinu své původní váhy... Je to moje holka šikovná, no, vlastně je to moje hlava šikovná a místo tělíčka balón.

8.7.2013 Gallifrey kouká! Pravé očíčko proloupla před chvilkou! Mám takovou radost! Má 150 g a obrovskou chuť k jídlu. Za chvíli asi bude muset putovat z přepravky do klece, aby měla dost prostoru, divoženka jedna. Když sejí něco nelíbí, dává to najevo šíleným vřeštěním a tím že se zakousne do nejbližšího člověka. Ale těmi mlíčňáky opravdu neublíží. I když včera jsem se strašně lekla, když mi najednou zaťala zoubečky do ruky.

11.7.2013 Gallifrey (cca 4 týdny) už bydlí v kleci. Moc se jí tam líbí a zkoumá. Spinkala už v závěsném tunelu a chodí na záchod na kočkolit, který jsem jí nasypala do jediného volného rohu! Je to pěkný vzteklík, když nemá co chce, pěkně řve!

23.8.2013 Dneska šla Gallifrey do adopce. Bude v moc prima rodině s jenom o měsíc starším Oskárkem. Gallifrey, moje srdíčko, moje miminko, buď jen pro radost všech kolem a doufám, že zažiješ spoustu krásných chvil. Opravdu hodně jsi mi přirostla k srdci a jsem moc ráda, že jsem si mohla vyzkoušet, jaké to je být tchořomámou.

-------------------------------------------

8.2.2014 Z nového domova přišla moc špatná zpráva. Gallifrey v noci na dnešek odešla za duhový most. Nezlobte se, že toho zatím nenapíšu víc, ale nemůžu. Za Lucku, Jana (Praha)

Všem je nám to moc líto, přirostla k srdci každému z nás. Svíčka hoří...

doplněno Klubkovým adminem:

28.2.2014 Dnes jsem se dozvěděla bližší okolnosti Gallifreyny smrti. A ještě víc mě to utvrdilo v tom, že tohle byl opravdu tchoř.

Galli byla v nové rodině nezvladatelná, kousala, ničila, všichni se jí báli. Po nějakém čase se tedy vrátila zpět do útulku - k Lucce do Trnové. I v útulku dál "zlobila" - například byla schopná rozkousat vše kolem sebe, zničila sedačku, všechny hamaky... Ale co bylo horšího, jak se později ukázalo, neustále utíkala z klece. Dokázala se protáhnout i tou nejmenší škvírkou, a tohle útěkářství se jí nakonec stalo osudným. Přestože ji Lucka několikrát stěhovala do jiné klece, která snad bude víc "tchořovzdorná", nakonec došlo k tragické nehodě.

Galli se opět v noci pokusila uniknout. Podařilo se jí prostrčit hlavu mřížemi, ale tentokrát to dál nešlo. Uvízla tak nešťastně, že se oběsila... Když ji Lucka ráno našla, už se nedalo pomoci.

Je mi to opravdu moc líto, jako asi nám všem, kdo jsme její krátkou životní pouť sledovali.