Jdi na obsah Jdi na menu
 

Flynn

..

Flynn

je tchořovitý kluk s ponožkami, dovezen do útulku pro fretky Klubko 2.1.2017,
v dočasné péči v Praze u Máši, adoptován 11.3.2017

flynn.jpg4.1.2017 V pondělí 2. 1. nám přibyli do útulku dva noví přírůstci - fretčí kluci Flynn a Stříbrňák.

Když jsem je přebírala, vyvstal mi na mysli citát z našich stránek - Antoine de Saint-Exupéryho: Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.

Nedostatečná a nevyhovující péče - tzn. minimální kontakt s člověkem a absence volného pohybu - má v současnosti za důsledek, že Flynn je nedůtklivý, zpovykaný a útočný. A protože to je opravdu velký chlapák (váží 2,1 kg), má i obrovskou sílu. flynn1.jpgNěkolik těch fretčích kousnutí mi bylo již během let uštědřeno, ale u Flynna jsem měla pocit, že mám ruku ve svěráku... Stříbrňák je naopak vyjukaný klučík, který nejde primárně do útoku, ale je, co se týče kousání, nepředvídatelný.

Včera jsme navštívili veterináře a tímto bych také ráda poděkovala paní doktorce Nečasové a jejímu asistentovi Jiřímu za skvěle a s úsměvem zvládnutou vstupní prohlídku, kdy si bravurně s klukama poradili.

Kluci měli v uších svrab, jsou zaléčení. Příští týden je oba čeká kastrace. Nyní je naším úkolem přivykat kluky na lidi a především získat jejich důvěru. Držte nám palce, neboť jejich adaptace je důležitá pro to, aby mohli jít do adopce. A kluci si rozhodně nový domov zaslouží.

7.1.2017 Flynn dnes objevoval svůj nový dočasný domov. Vybavena svářečskými rukavicemi a dvěma páry tlustých ponožek jsem na to šla pomaloučku. Přecejen už přes rok není v kontaktu s lidmi, tak po něm nemůžu chtít, aby se hned kamarádil...

flynn2.jpgZ klece si šikulka sám přelezl do přenosky a tu jsem nechala otevřenou, aby si z ní vylezl, až bude chtít sám. Byl velmi opatrný, vykoukl ven, hned zase zalezl. Nabídla jsem mu pastu, tak kvůli ní musel trochu povylézt. Při svých průzkumech si mě nevšímal, já se mu snažila dát co největší prostor a neomezovat ho. Nabídla jsem mu nějaké hračky, ani těch si moc nevšímal.

Po čase byl už unavený - na volný pohyb není zvyklý. Zamířil si to pak zpátky do přenosky a já ho přenesla do klece. Věřím, že zítra se již rozkouká a otrká a bude tu řádit jako správná fretka.

12.1.2017 Karty se obrátily. Z Flynna se stává pohodář, za to Stříbrňák je ruploň. Flynna už přenáším z klece a do klece v ruce, přenoska není třeba. Zatím se mě nesnažil vůbec kousnout. Kluci mě pořád vyhlížejí a již si zvykají na svoji pravidelnou denní dávku pohybu.

Dnes u nás byla na návštěvě Majda a přivezla jim supr ťupr lozící škrabadlo. Flynn byl nadšen z myšky, které dával co pro to. Řekla bych, že se kluci u nás mají výtečně, o čemž neblaze svědčí jejich narůstající váha. Od minulého týdne oba přibrali 200 gramů. Vzhledem k tomu, že Flynn je buřtipán a špatně se mu chodí, nasadíme mu dietku.

Dnes mají kluci za sebou kastraci. Flynn byl k paní doktorce a jejímu asistentovi vstřícný, přímo vzorný pacient. Za tři týdny ho čeká první očkování, pak bude připravený jít k novým pánům.

12.3.2017 Kluci absolvovali poslední očkování, manikúru a pedikúru, aby šli do nových domovů vyfešákovaní. Flyn odjel včera, Stříbrňák na svou rodinu stále čeká.