Jdi na obsah Jdi na menu
 

Eliška

.

je fretčí slečna zbarvení blaze, zřejmě letošní mládě,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 30. 10. 2010, adoptována 28. 1. 2011

eliska.jpgNalezena v Praze 9 na Černém mostě. Váží 780 g. Dovezli jsme ji 30.10. 2010. Asi po půl hodině, co byla u nás, jsme spěchali na veterinu s podezřením na "pouze" vykloubenou kyčel. Sice běhala jako torpédo, ale kulhala na levou zadní nožičku. Po prohmatání jsme zjistili, že je něco v nepořádku.

foto po příchodu

O to víc nás zamrzel snímek z RTG, když ukázal na starší, již srostlou zlomeninu stehenní kosti. Nemáme z toho radost a musíme zvážit, co dál, až si snímek prohlédne ortoped. Eliška je strašně sladká holčička, mazlivá, čistotná, chodí na záchůdek v kleci i venku a i přes zlomenou kostičku lítá jako torpédo. Bohužel po nějaké chvíli má nožičku unavenou a hodně na ni napadá.

8.11. 2010 podstoupí Eliška operaci zlomené levé zadní nožičky. Držte ji všichni palečky!!!!

eli2.jpgEliška operaci zvládla bez problémů a rána se jí začíná pomalu hojit. Dostává antibiotika a analgetika na bolest.

 19.11.2010 byla Eliška na kontrole s nožičkou a paní doktorka byla moc spokojená. Výborně se hojí. 9.12. půjde na kontrolní RTG a potom se rozhodne, kdy se vyndají hřeby z nožičky.

9.12.2010 byla Eliška na kontrole a RTG ukázalo na dobře srostlou zlomeninu...první týden v lednu půjde Elí na vyndání 2 hřebů a při té příležitosti se kouknou na kolínko, které nám dělá starosti. Elí nožku vybočuje víc než by měla a příčina je v čéšce, tak uvidíme jak to bude dál...Snaží se o nožku opírat, občas si i pomalu stoupne, cvičíme na suchu i ve vodě, a masírujeme svalstvo koňskou mastí s kostivalem. Je vidět že stará zlomenina napáchala nějaké škody a následky budou. Budě ještě nějakou chvíli trvat než se celá zotaví. Na druhou stranu je Elí strašná čertice

1. den po operaci  ....  2. den po operaci  ....   4.-5. den po operaci

 

24.12.2010 Eliška dostala také jako Leonek spousty krásných dárečků...

vanoce-eli-5.jpgvanoce-eli-3.jpg

 

 

 

 

 

 


 
4.1.2011 podstoupila Eliška vyndání 2 hřebů z  nožičky. Elí opět  zvládla operaci bez  komplikací, sice ji déle trvalo než se probrala, ale zvládla to. Po příjezdu spapala několik granulek a chtěla si i hrát než ji zmohla chemie v těle a zase odpočívá ...
 
Eliška má po vyndání 2 hřebů ranku asi 1cm, má to zašité a vše vypadá dobře, čéška je také v pořádku, v nožičce má vazivový svalek, který se snad postupem času vstřebá a Eliška začne nohu plně využívat,tak jak by měla. Dostala injekčně antibiotika na 14 dní, která se budou postupně uvolňovat a anlgetika, která, když bude třeba budu podávat.
 
Je to holka statečná a vůbec se nebála, naopak mě v ordinaci celou popusinkovala. Je zlatá !

foto později po operaci a po vyndání hřebů

23.1.2011 se na Elišku přijela podívat budoucí kamarádka Žofinka.Měla jsem velkou radost,že si holky padly do noty a seznámení dopadlo na výbornou...dováděly spolu moc hezky. Je vidět,že Elišce chyběl parťák na hraní a společnost svého druhu velmi uvítala jak se sluší a patří.Dáme jí ještě týden na zotavenou a může být adoptována.Člověk,který si Elišku vezme do své péče je ten ,,pravý " nejen ,že fretku má a miluje je...ale je také členem Klubu chovatelů a příznivců fretek, proto jsem ráda, že Elí bude mít tu nejlepší péči, která se jí dostane a bude milována za to jaká je i se svým mírným handicapem a hluchotou.

28.1.2011 odjela Eliška za novou kamarádkou Žofinkou, holky spolu vesele kvokají a Elí je k neutahání :-)

8.4.2011 byla Elí na kastraci, zvládla ji výborně, máme o ní pravidelné, téměř každodenní zprávy :-)