Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dorotka

..

je albínská holčička, nalezena mezi Voticemi a Jankovem,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 12.5.2015, v péči pobočky Praha (Majda),
adoptována 2.8.2015

dorotka.jpg12.5.2015 Dorotka je maličká, přeříjená, čistotná a nekousavá. Pár dní se aklimatizuje a pak navštívíme tetu Lee na klinice Jaggy. Byla nalezena na silnici mezi Voticemi a Jankovem, zmateně tam pobíhala, nechybí někomu?

Více foto

17.5.2015 Zdá se, že Dorotka hůř vidí... Jak špatně, uvidíme v úterý, kdy jedeme na veterinu.

18.5.2015 Tak po vyšetření na klinice Jaggy u tety Lee se potvrdilo, že Dorotka má luxaci čočky levého očka (tzn. že je na něj slepá), na pravé vidí špatně a hrozí totéž co u levého očka - takže bude slepá na obě oči. Na ukončení říje dostala Receptal, ve středu jedeme znova na přepíchnutí.

Je to opravdu drobek, váží pouhých 620 gramů. Je přítulná a mazlivá a jak to vypadá podle toho, jak tu běhá, její hendikep jí nijak nebrání v tom, aby byla spokojená a šťastná - jen co si najde tu "svojí" rodinu. 

28.5.2015 Dorotka byla včera znova na přepíchnutí Receptalu, příští týden opět na kontrolu - a její handicap (skoro slepota) jí opravdu vůbec nevadí. Běhá, skáče, mazlí se... To nejvíc.

2.6.2015 Přepíchnutí Receptalem nepomohlo, proto Dorotka dostala hormonální čip. Jinak pěkně přibírá a je to malá, veselá, čilá fretčí holka.

dorotka.jpg30.6.2015 Dorotka se dnes vrátila z letního pobytu u tety Silvy (kde byla po dobu mé dovolené). Stihla krásně přelínat, takže je z ní úžasný plyšáček....

O víkendu naočkujeme a příští týden zkusíme jak si "sedne" se svojí novou kamarádkou Coffinkou (která je také od nás z útulku). Držte Dorotce tlapky, ať se holky snesou a tahle úžasná slepá fretčí holčička získá nový domov.

2.8.2015 Dorotka právě odjela do nového domova... Bude bydlet až v Ostravě. Přeju jí spoustu lásky a lumpáren ....a bulím ....