Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dorinka

je tchořovitá holka, dovezena do útulku pro fretky Klubko 18.10.2023,
v péči v Dobřichovicích u Majdy

za Duhový most odešla 13.11.2023

dorinka.jpg18.10.2023 Obraz čirýho zoufalství. Teď jsme si vyzvedli fretku nalezenou u Haloun (Praha 4) schoulenou u paneláku. Vypelichaná, hnisavý výtok, kostřička potažená kůží... Zítra jedeme na veterinu, tak uvidíme...

19.10.2023 Tak jsme se vrátili z Jaggy od Lindy Vítězníkové - Dorinka váží půl kila, což je na její délku fakt málo. Nevypadá to na starší fretku, je to možná letošní mládě. Takže těžká podvýživa, velký problém kolem vulvy (buď zánět nebo nádor). Dostali jsme antibiotika , něco proti bolesti, Emeraid kaši na to aby se rozjedla. V pondělí jedeme na kontrolu. Pokud chcete Dorince přispět na léčbu, budeme moc rádi, děkujeme.

23.10.2023 Dorinka zůstává dnes u tety Lindy na Jaggy - přibrala od čtvrtka 70 gramů, ale prdelku má pořád i přes antibiotika špatnou. Budou se dělat odběry krve a sono, tak držte palce ať to dobře dopadne.

31.10.2023 Dnes opět na veterině s Dorinkou (tentokrát nečekaně) a musím říct, že situace Praha a okolí - pokud chcete ošetřit akutně fretku začíná být zoufalá. Teta Linda z Jaggy leží s horečkama doma a neseženete veterinu kde by Vám fretku akutně ošetřili. Dorinka v pondělí dobrala antibiotika a když jsem přišla domů nebylo jí vůbec dobře, snažila se vykakat a hrozně u toho naříkala. Takže konzultace s Lindou po telefonu a začala jsem odvolávat veteriny. Vzali nás až. na Erice na Praze 8, udělali sono, změřili teplotu, dostala znova antibiotika a hurá - do dneška do rána už byly v záchodku tři hovínka. Ale stejně je něco špatně a pořád nevíme co

1.11.2023 Tak opět cesta do Prahy na veterinu. Dorinka naříká a já ji neumím pomoct...

12.11.2023 Dneska nemám dobré zprávy. Dorinka v pátek přestala jíst, začala polehávat, v sobotu začala zase naříkat při vyprazdňování. Dnes už jsem jí po domluvě s MVDr. Vítězníkovou odvezla na Jaggy - byla nutná akutní operace. Dorinka měla prasklý absces na vaječníku a zánět dělohy. Svinstvo z abscesu se samozřejmě dostalo do břišní dutiny. Nevypadá to vůbec dobře.

13.11.2023 Dorinka už je za duhovým mostem, přestala dýchat a nepodařilo se ji nahodit