Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bořík

..

je tchořovitý kluk, dovezen do útulku pro fretky Klubko 26.6.2017,
v dočasné péči v Dobřichovicích u Majdy, adoptován 4.10.2017

borik.jpg27.6.2017 Od včerejška máme dalšího dočasného obyvatele. Jedná se o slaďoučkého nalezence, cca jednoletého klučíka pojmenovaného Bořík (Bořek). Bořík k nám doputoval až od Chrudimi.

O tom, jak moc slaďoučký je, svědčilo nejméně dvacet klíšťat, kterými byl obsypán. Hned jsme absolvovali vstupní veterinární prohlídku, odstranění klíšťat, kontrolu ušisek.

A děkujeme lidem, kteří nás zkontaktovali, Boříka statečně odchytli, nakrmili a také přepravili k nám do útulku.

6.7.2017 Maje na paměti slova přítelovy babičky, říkám přítelovi: "Ta vopica je nějaká smutná." "Je vycucanej z těch klíšťat", na to on, "dej mu kus mýho steaku..."

borik1.jpgSvátky přede dveřmi, tak jsem se v úterý vypravila s Boříkem k naší paní doktorce Nečasové. Ta mu vzala krev a že udělá rozbor. Odpoledne mi volala. A říkala, že kolega měl pravdu. Bořík je anemický. Hodnoty má nízké, leč nejsou kritické. O žádnou infekci se naštěstí nejedná, takže by se počet jeho červených krvinek měl dostat časem zase do normy. A prý to můžeme podpořit hovězím masem.

Bořík dostal steak z nízkého roštěnce. Syrový mu nejel a stejně tak lehce ovařený. Tak Vám nevím, jsem celkem zdatná kuchařinka. Možná by raději z roštěnce vysokého? 

borik4.jpg

Teď má klidový režim - viz horní foto - a až se dostatečně zotaví, čeká ho kastrace.

19.7.2017 Jednoho úklidového maniaka jsme udali a on se nám tu vyloupl nový. Boříkovi se zdá být už lépe, a tak mi projel šuplíky. Nejvíce ho zaujal ten se šperky a "šmuky" a dokonce se i sám mým náramkem ozdobil. Že je to ale fešák?

31.8.2017 Bořík je po kastraci, takže v plné pohotovosti dělat radost v jiných skříních a šuplatech. Hlásí se někdo?

3.10.2017 Jmenuji se Bořík. Jsem momentálně v dočasce u tety Majdy, ale už bych potřeboval svojí novou rodinku. Svojí mamku, které budu ohlodávat kotníky, vytáčet jí tím, jaký jsem čuně (s záchodkem mám teda trochu problém - ale to se srovná mami, uvidíš) . Tátu, který se mnou bude blbnout, tahat mě na ručníku po podlaze a já na něj budu vyskakovat zpoza rohu... Tak už se ozvěte, mám se u tety Majdy sice dobře, ale vánoce tu trávit fakt nechci....

4.10.2017 Bořík se také dočkal své rodiny, přejeme hodně štěstí a radosti!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Spokojený Bořík v novém domově a jeho koupel