Jdi na obsah Jdi na menu
 

Andulka

..

je tchořovitá holka, dovezena do útulku pro fretky Klubko 18.5.2017,
v dočasné péči byla v Praze u Máši, adoptovaná 
17.9.2017

andulka.jpg18.5.2017 Máme nový přírůstek - holčičku Andulku. Andulku někdo vyhodil - našli ji na louce na Praze 5 za sídlištěm, stočenou do tepláků, vedle nasypané hromádky granulí. Paní, co ji našla, má prokousnutou ruku... Takže zatím se Andulka rozkoukává v kleci, zítra jí zkusím "vyvenčit".

20.5.2017 Tak Andulku zatím můžu brát jenom v rukavicích, kouše jako ďábel.... Na záchod taky není zvyklá chodit... Bude to běh na dlouhou trať....

4.6.2017 Andulka je v plné říji, budeme řešit ukončení atd. Už se nechá vzít holou rukou a z toho mám velkou radost!

16.6.2017 Andulíně se rozjela na plno říje - dostala hormonální injekci na ukončení a moc se těšíme na falešku :-) Protože Sebastian má zavrabený ušiska, preventivní zakápnutí advocatem. Za 14 dní zakapeme znova a naočkujeme na vzteklinu... A pokud bude všechno ok, může frčet do nové rodiny :-)

balonek.jpg28.6.2017 Protože k nám míří další nalezenci, dělali jsme škatulata batulata a Andulka se přesunula z Dobřichovic od Majdy k Máše do Prahy. Je ale plně připravena jít do nové rodiny.

6.7.2017 Zázraky se dějí a láska na první pohled skutečně existuje. A já byla u toho. A kdo, že se nám to zamiloval? Naše Anďuše Pindruše. Ano, to je ta, kterou Majda chytala v lyžařských rukavicích. Pro ilustraci vkládám fotku jejího balonku, se kterým si hrála jeden večer.

andulka3.jpg

A co se vlastně stalo? Dnes jsme měli návštěvu a Andulka se nám zamilovala. Kvokala, až tokala jak tetřev a zkrotla jako beránek. A co z toho vyplývá? Že Anďuše bude mít brzy své doma.

Ale ještě před tím ji čeká v pondělí kastrace. A potom ji už bude dělit od svého navždy jen malý krůček, v podobě očkování. To hravě zvládnem.

Jupí jej. Plesám.

V dočasce zavládlo ticho. Andula je po dnešní návštěvě dokonale utahaná, a tak ani nedutá. A já doufám, že jí to vydrží až do rána. Vypadá to, že se dnes v klidu vyspíme. Snad jsem to nezakřikla.

A víte, že je dnes Světový den polibku? Takže všem Vašim čtyřnohým miláčkům pusku a dobrou noc.

12.9.2017 Před časem jsme měli obrovitánskou radost, že naše Andula našla své doma. Bohužel se ukázalo, že adoptivní rodina přecenila své síly a na temperamentní freťuli byli krátcí. Po 14 dnech se nám vrátila zpátky do dočasky (a rodina místo Andulky dala domov pohodáři Kuliferdovi).

Protože je Andula opravdu svá, dle slov naší paní doktorky, pitbullí, říkala jsem si, kdopak si na ni troufne. A v tom přišel náš osvědčený adoptivní hrdina, pan Jiří. A super zpráva je, že Andula dostane kromě nového domova i nového brášku, a tím není nikdo jiný, než vám všem dobře známý - Stříbrňákandulka6.jpg

Dnes jsme s Andulou absolvovaly poslední veterinární návštěvu, za jejíž průběh paní doktorce Nečasové a jejímu asistentovi Jiřímu opět vřele děkuji. Andula mimo jiné podstoupila pedikůru a čištění oušek, a to, jak si to užívala, se nám podařilo zdokumentovat.

A v neděli, hurá, do svého!

18.9.2017 Tak Andulka je fuč. A my slavíme. Našla své doma a jak doufáme, tentokrát už napořád. A dostali jsme také hned čerstvé zprávy:

Dobrý podvečer, tak jsme dorazili v pořádku domů. Andulka si celou cestu snažila najít cestu z přepravky. Doma nás vítal Stříbrňák, který se hned probudil. Když jsem ho dal ke dvířkům klece, tak Andula začala hned kvovat, ale Stříbrňák moc zájem neprojevoval. Fotku z nového domova neposílám, protože Andula po krátkém prozkoumání klece zalezla pod ručník tak, že jí nekouká ani ocásek a spí. S pozdravem J. Č.

2.10.2017 Přišly další zprávy z nového domova:

Dobrý večer, po čase se ozývám. Minulou sobotu jsme zkusili pustit běhat Andulku se Stříbrňákem a skončilo to velkým kňučícím klubkem, které jsme jen těžko odtrhli od sebe. Dobrou zprávou bylo, že jsme nenašli žádná zranění do krve, jen otrhanou srst. Protože se Andulka již celkově dost zklidnila, zkusili jsme včera opět jejich společnou procházku a po úvodní bitce si spolu začali hrát. Dnes opět běhali spolu a po hodině běhání únavou usnuli.

Jinak Andulka již od včerejška neútočí na nohy, takže to vypadá, že ten předkládaný měsíc na aklimatizaci asi ani nevyčerpá. Akorát se ještě občas pokusí kousnout do ruky při chytání, ale to se myslím také časem upraví.

Hezký večer J. Č.