Jdi na obsah Jdi na menu
 

Aisha

..

je tchořovitá mladá holčička, dovezena do útulku pro fretky Klubko 11.6.2014
z Měcholupského útulku, odchycena v Praze 9 - Běchovicích 26.5.2014,
v dočasné péči u Markéty Mandlíkové v Praze, adoptována 27.11.2015

aisha.jpg11.6.2014 Nový přírůstek do útulku je holčička z Městského útulku v Měcholupech. Od Kamily, která ji tam vyzvedávala (díky, Kamčo!!), dostala jméno Laura. Ale Markéta, u které je momentálně v dočasce, ji okamžitě přejmenovala na Aishu. Arabsky toto jméno znamená živá, což na ní prostě sedí. Od vypuštění z přepravky se po bytě pohybuje světelnou rychlostí. Chvilku blbne v rouře, za chvíli je na druhém konci bytu a lítá po sedačce a v zápěti vylejvá misku s vodou v kleci. Jen za včerejší večer vyrobila tři potopy. Z toho dvě v kleci a jednu v pokoji.

Aisha váží pěkných 950 g, přesto se vrhla na maso, jak kdyby týden nejedla. Krom trochu přerostlých drápků vypadá velmi dobře, nezanedbaně a zdravě. Odhadem jí je max. dva roky, podle chován ale spíš méně, možná půl-třičtvrtě roku.

V útulku tvrdili, že prý trochu kouše. Po Markétě se ohnala prozatím dvakrát a to vždy, když jí sahala do klece. Pomazlit a pochovat se nechala bez problému. Uvidíme, jak se její chování bude případně měnit s přibývajícími dny u nás. Za pár dní jí zkusíme představit Kvidovi a vyzkoušet, zda by mohla být v novém domově s kamarádem.

4.7.2014 Aisha měla velké štěstí, za necelý měsíc se jí podařilo získat nový domov! Aby taky ne, je to opravdu nádherná holčička. Tak hodně štěstí a radosti jí i nové rodině!

--------------------------------------------------------------------------------------------

24.9.2015 Po více než roce se, bohužel, Aisha vrátila zpět do útulku. V adoptivní rodině žila od loňského léta, leč psychicky neunesla příchod mláděte a začala útočit na vše kolem sebe - na mládě, na staršího freťáka i na chovatele. Včera jsem měla tu čest na vlastní kůži.

Momentálně Aisha není vhodná k umístění. V útulku stráví čas potřebný k tomu, aby se srovnala a následně bude možné ji umístit pouze do rodiny, kde bude fretčí jedináček. O vývoji jejího stavu vás budeme informovat. Držte Aishe tlapky!

15.10.2015 V pondělí jsme s Aishou navštívili veterináře. Občas se špatně staví na přední packy. Veterinář tlapky vyšetřil a nepřišel na žádný závažný problém. Aishino chování se i nadále zlepšuje. Po ruce se neohání, nechá se pohladit, vzít do ruky i pochovat, ale k obličeji si jí dát netroufám. Pokud máte v ruce pastu, můžete si s ní dělat co chcete.

Aisha už se přestala i klepat. Po vypuštění z klece řádí jak černá ruka a vleze úplně všude. Psa ani kočky neprohání, nekouše ani nijak neprovokuje. Jednoduše je ignoruje. Aisha je připravena jít do nového domova, raději ovšem jako fretčí jedináček a v ideálním případě k člověku, který už s fretkou zkušenosti měl.

23.11.2015 V sobotu měla Aisha dvojitou dámskou návštěvu. Bohužel se jí fretčí společnice vůbec nelíbila a dala nám to všem jasně najevo. Aisha tedy nadále zůstává v péči útulku a stále čeká na novou milující rodinu. Nejlépe tedy jako fretčí jedináček, možná by si mohla rozumět se samečkem. Bylo by fajn, kdyby mohla na Ježíška čekat už v pelíšku a domově, který bude opravdu jen a jen její. Třeba se jí to vyplní...

krátké video

27.11.2015 Dnes večer odjela Aisha do nového domova! Přejeme jí hodně štěstí do budoucího života a aby jí její vlastní pelíšek vydržel už napořád...